İlk kurulduğunda adı Cumhuriyet Kitabevi olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski yayınevlerinden İnkılâp Kitabevi, Garbis Fikri tarafından 1927 yılında kuruldu. 1962’de Aka Kitabevi ile ortak olup birlikte faaliyet gösterdi fakat 1984 senesinde yolları ayrıldı ve İnkılâp Kitabevi yayımcılık serüvenine tek başına devam etti.

Kuruluş tarihi Cumhuriyet’in ilk yıllarına rastladığı için kitaplarında kanunlar ve resmi metinlere yer verdi. Güncel hali ile çok geniş bir yelpazede hemen herkese hitap eserler yayımladı. Basım yaptığı kategorilerin bazıları; dünya edebiyatı, sinema, sanat, hobi, yemek, çizgi roman, eğitim, sağlık, din, tasavvuf, felsefe, psikoloji, spor, kişisel gelişim ve gezi kitapları.

Tarih alanında Atatürk Kitaplığı, Anadolu medeniyetleri, Roma ve Yunan tarihiyle alakalı eserler yayımladı. Türk klasiklerine önem vererek Kerime Nadir, Refik Halid Karay, Reşat Nuri Güntekin, Mehmet Rauf, Namık Kemal, Ömer Seyfettin, Tevfik Fikret, Mehmet Ziya Gökalp ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere birçok yerli kalemin eserlerini yayımladı.

Türkiye’nin çağdaş bir toplum olması amacını güden İnkılâp Kitabevi, daha geniş kitlelere yüz yüze hizmet vermek amacıyla 1999 yılından itibaren mağaza sayısını çoğalttı.

www.inkilap.com

 

  • On Dün Önceki Kız – Sezin Karameşe

    Geçmişi değiştirmek mümkün olabilir mi? Kuşkusuz, insanlığı en cezbeden fikirlerden biri, zamanda yolculuk yapabilmek. Geleceğe gidip olacakları görmeyi ya da geçmişe gidip kötü olayları tersine çevirmeyi kim istemez ki! Sezin Karameşe, İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlanan son romanı On Dün Önceki Kız’da bu büyüleyici fikirle çıkıyor okur karşısına.

  • Değirmen – Reşat Nuri Güntekin

    Reşat Nuri Güntekin’in bundan tam yetmiş dokuz yıl önce yayımlanan kitabı Değirmen, yüz kırk dört sayfalık kısa bir roman. Anadolu’nun Sarıpınar ilçesinde yaşanan depremi mizahi bir üslupla anlatan kitabın en dikkat çekici yönü ise kurguda geçenlerin güncelliğini koruyor olması. 1943 yılında Yedigün dergisinde tefrika edilen ve ilk baskısı 1944 yılında yapılan Değirmen, İnkılâp Kitabevi tarafından basılıyor.

  • Aşka Özür Diletmem – Dilek Görmez

    Dilek Görmez, İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan ikinci romanı Aşka Özür Diletmem’de bir aşk hikâyesi anlatmakla kalmıyor, çocukluk travmalarının ve mutsuzluğun insanı nasıl bir girdabın akıntısına sürüklediğini gözler önüne seriyor. Görmez, Aşka Özür Diletmem’de, yalanlar, günahlar ve sırlar arasında filizlenen bir aşkı yalın bir üslupla kaleme alırken okura aşk denen madalyonun diğer yüzünü gösteriyor.

  • Çalıkuşu – Reşat Nuri Güntekin

    1921 yılında yazılan Çalıkuşu için Türk edebiyatının bir klasiği demek son derece doğru. Hakkını çok da teslim edemediğimizi düşündüğüm Reşat Nuri Güntekin bu nefis romanında kendi edebî tarzına uygun olarak acımak, şefkat, derin sevgi ve tabii toplumsal realitenin tüm olanaklarından yaralanır. Hepimizin hafızasında tazeliğini koruyan genç muallim Feride’nin hikâyesi Çalıkuşu günümüzde İnkılâp Kitabevi tarafından basılıyor.

  • Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm – Zülfü Livaneli

    Bu dünya çok kötü günlerden geçti ama en kötü günleri hep özgürlüğü, eşitliği, adaleti savunanlar yaşadı. Peki ya “cellatlarıyla” hesaplaşma fırsatları olsaydı? Zülfü Livaneli’nin İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan kitabı Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm işkencelere maruz kalıp vatanlarından edilmiş politik mültecilerin öç alma ile affetme arasında gidip gelen psikolojilerini sarsıcı bir kurguyla ele alıyor.

  • Jale İnan “Bir Bilim Kadınının Romanı” – Orhan Bahtiyar

    Yoksulluk, savaş ve erkek egemen sisteme aldırmadan imkânsızlıklara karşı direnen bir bilim insanını konu alan Jale İnan-Bir Bilim Kadınının Romanı, Orhan Bahtiyar’ın usta kaleminden okurlarıyla buluşuyor. İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan kitap, Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu olan Prof. Dr. Jale İnan’ın mücadele ve başarı dolu hayatını ele alıyor.
  • Bitmeyen Yas COVID-19 – Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan & Dr. Öğr. Üyesi Meltem Narter

    Tüm dünyaya 21. yüzyılın en karanlık günlerini yaşatan koronavirüs salgını, insanlık üzerinde onarılamayacak hasarlar bıraktı. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile Dr. Öğr. Üyesi Meltem Narter bu hasarın psikopolitik boyutlarını derledi. Bitmeyen Yas COVID-19 – Pandemide Politik Psikoloji Yazıları, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

  • Kaplanın Sırtında “İstibdat ve Hürriyet” – Zülfü Livaneli

    Zülfü Livaneli’nin, İnkılâp Kitapevinden çıkan son romanı Kaplanın Sırtında “İstibdat ve Hürriyet”, Osmanlı Padişahı Ⅱ. Abdülhamid’in tahttan indirilerek sürgüne gönderildiği Selanik’teki Alatini Köşkü’nde kaldığı üç buçuk yıllık süreci konu alıyor. Livaneli, okuru sürükleyici üslubuyla Ⅱ. Abdülhamid’e farklı bir pencereden bakmaya davet ediyor.

  • Serenad – Zülfü Livaneli

    Serenad yakın tarihimizde yaşanmış iç içe geçen insan hikâyelerini, katledilişleri ve yürek burkan bir aşk hikâyesini anlatan sürükleyici bir roman. Bir zamanlar İstanbul’da öğretmenlik yapmış bir profesörün yıllar sonra Amerika’dan Türkiye’ye yolculuğunu ve  tarihin acımasız olayları arasında kalmış masum insanların başından geçenleri gözler önüne seriyor.

  • Ken Taç Dis – Zafer Algöz

    Bazen güldüren, bazen hüzünlendiren birçok anının kaleme alındığı oyuncu Zafer Algöz’ün üçüncü kitabı Ken Taç Dis, İnkılâp Kitabevi baskısıyla raflardaki yerini aldı.

  • Ölü Kadının Günlüğü – Filiz Çiçek

    Filiz Çiçek’in kendine has tarzıyla karanlık, ortak bir geçmişin farklı iki yüzü olan İlknur ile Leyla’nın dramını kaleme aldığı İnkılap Kitabevi’nden yayımlanan Ölü Kadının Günlüğü romanı, okuru soluksuz bir yolculuğa çıkartıyor.

  • Film Gibi Geçti – Ediz Hun & Rıza Oylum

    Usta oyuncu Ediz Hun’un yaşam serüveni, sinema yazarı ve akademisyen Rıza Oylum’un söyleşilerinden oluşan Film Gibi Geçti kitabıyla okurlarının karşısında. İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan kitapta Ediz Hun; çocukluğu, Yeşilçam yılları ve milletvekilliği döneminden pek çok önemli anısını paylaşıyor.

  • Eski Şehir – Harun Özer

    Eskişehir’in 70’li yıllarından kopup gelen öykülerin derlendiği “Eski Şehir” kitabı, Harun Özer’in usta kaleminden İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurla buluştu.

  • Son Ozan – Zafer Köse

    Baskılara, sansürlere, sürgünlere inat 50 yılı aşkın süredir halk için üretmeye devam eden bir ozan olan Zülfü Livaneli’nin hayatını, dönemin siyasi atmosferiyle birlikte ele alan Zafer Köse’nin kitabı Son Ozan yıllar sonra yeniden okurla buluşmak üzere, gözden geçirilmiş yeni baskısı ile İnkılâp Kitabevi’nden çıktı.

  • Çürüme – Emre Timur

    Dünyaya çürümek için değil, yaşamak için geldiğimizi hatırlatmak ve edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirmek üzere Emre Timur’un kaleme aldığı “Çürüme” adlı roman, İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarıyla buluştu.

  • Dünya Harikaları – Daniela Celli

    Daniela Celli tarafından kaleme alınan ve illüstrasyonları Giulia Lombardo tarafından çizilen Dünya Harikaları  İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı.