Peri masallarının modern yazarı Defne Çizakça ile söyleşi
Hayalin, masalın, gerçeğin, büyünün birbirine karıştığı, son zamanlarda okuduğumuz kitaplara benzemeyen Melankolik Cinler Kılavuzu’nun yazarı Defne Çizakça ile son kitabı ve yazma serüveni üzerine söyleştik.Zeynep Ceren BurakDeğerli Defne hocam, yeni kitabınız Melankolik Cinler Kılavuzu’nun okuru bol olsun. Çok severek okuduğum bol bol altını çizdiğim bir kitap oldu. Önce kitabınızın isminden başlamak istiyorum. Çok ilgi çekici ve merak uyandıran bir isim. Bu seçimin bir hikayesi var mı?Çok teşekkür ederim güzel...
Yazıya GitYer gök Sait Faik hikâyeleri ile dolacak.
Tam 70 yıl olmuş büyük usta Sait Faik Abasıyanık bu dünyadan gideli. Artık her isteyen yayınevi kitaplarını basabilir. Bu zamana kadar telif hakları Abasıyanık’ın vasiyeti gereği Darüşşafaka Cemiyetindeydi ve milyonlarca çocuğun eğitimine katkıda bulunmuştu. Biz de bir nebze anabilmek için onu ve tekrar okumaya bahane olsun diye ağustos ayının yazarı seçtik. Zeynep Ceren Burak
Röportaj Konuğumuz Yazar Hakan TUNÇ
Pandemi döneminin sıkıcı günlerinde kendine paralel bir evren yaratmak için yazmaya başlayan ve ilk seferinde de heyecanlı bir o kadar da romantik bir roman yaratan Hakan Tunç ile yakın tarihimizden izlerle dolu kitabı Yine de… ve yazma serüveni ile üzerine söyleştik.
Her Yaşın Yazarı Şermin Yaşar
Her kitabı çok satanlar listelerinin zirvesine yerleşen, bu listelerde çoğu zaman birden fazla kitabıyla kendine yer bulan Şermin Yaşar, yediden yetmişe herkesin okuyabileceği bir yazar. Yazmaya olan bu tutkusu Türkiye’de bir ilk olan Kelime Müzesi’nin kuruluşuna kadar götürdü.
Hayatın ve Edebiyatın İnceliklerinde Bir Yolcu: Paul Auster
Paul Auster, son romanı Baumgartner’ı “Galiba bu son romanım olacak,” diyerek yayımlamış ve adeta okurlarına veda etmişti. Roman yayımlandıktan kısa bir süre sonra kaybettiğimiz Auster, okurlar ve diğer yazarlar üzerinde bıraktığı derin ve kalıcı etkisiyle gelecek nesillere ilham vermeye devam edecek.
James’ten Joyce’a:Bir Bakışta James Joyce
James Joyce tarihe damgasını vurmuş, onun akışını değiştirmiş biri. Bugün dahi ismi aramızda yaşıyor! Ancak ona nereden bakmalı? Anlaşılmazların yazarına nasıl yaklaşmalı? Joyce macerasına nereden başlamalı? Şimdi Horatius’un tuncundan daha sağlam bir yapıyı dikmeyi başaran James’ten Joyce’a kısa bir koşu zamanı.Hasan SEZER(Devamını Oku…)
BURHAN SÖNMEZ EDEBİYATI: ZAMANIN VE MEKÂNIN LABİRENTLERİNDE YOLCULUK
Avukat, siyasetçi, aktivist, şair, çevirmen, yazar… Yazarlığa diğer uğraşlarından daha sonra başlamış olsa da son on beş yılda edebiyat dünyasına kendine has bakış açısı ve derinlemesine insan hikâyeleri ile damga vurmuş bir yazar. Altıncı romanını geçtiğimiz günlerde yayımlayan Burhan Sönmez’in kitapları kırkın üstünde dile çevrildi, Uluslararası PEN Başkanlığı’nı üstlendi ve son olarak kazandığı sayısız ödüle, Dublin Literary Award adaylığını ekledi.Yasemin Kaya-Utku Özer(Devamını Oku…)
Mistik, Manevi ve Sessiz Bir Norveçli: Jon Fosse
Tüm tahminlerimiz ve temennilerimizin aksine (Murakami kazansın istedik, saklamıyoruz.) 2023 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Jon Fosse oldu. Hiçbir kitabını okumamış olmamız, dünya çapındaki ünüyle birleşince kendisi bizim için daha da keşfedilesi oldu. En zoru hiç tanımadığınız ve tarzının adını koyamadığınız bir yazarı anlatmakmış. Fosse’yi soğuk ve kasvetli bulmakla bulmamak arasında gidip geldiğimiz (neyse ki İngilizler de oyunlarına epey mesafeliymiş), “ya aslında sevdik de galiba” dediğimiz, bol sohbetli ve...
Yazıya GitAhmet Ümit: Gücünü Kaleminden Alan Maceracı, Atılgan Bir Ruh!
Türk edebiyatında polisiye deyince akla ilk gelen isimlerden Ahmet Ümit. Onun kitaplarında Beyoğlu’nu karış karış gezdik, akıl almaz maceralara sürüklendik ve babacan bir kahraman olan Başkomiser Nevzat’ı çok sevdik. Bookinton Kasım ayı yazarı olarak Ahmet Ümit’i anlatıyoruz.