Bookinton

Bookinton Kitap Platformu, kitap üretiminin her alanında hem kurumsal hem bireysel hizmetler sunmaya başladı. Son okuma, redaksiyon, çeviri editörlüğü, geliştirici editörlük, çocuk kitapları editörlüğü, lektörlük raporu, deşifre, kitap tanıtımı veya yayınevi danışmanlığı… Kitapla ilgili her türlü ihtiyacınız için bize başvurabilirsiniz. 

Bookinton artık bir ajans olarak yazarlara ve yayınevlerine hizmet veriyor. Bir kitap yazdıysanız ve herhangi bir aşamasında desteğe ihtiyaç duyuyorsanız bünyemizdeki alanında uzman kişilerle kitap dosyanızı eksiksiz hale getiriyor, gerekiyorsa basım ve tanıtım aşamasına kadar süreci takip ediyoruz. 

Bookinton’dan hangi hizmetleri alabilirsiniz? 

KİTAP EDİTÖRLÜĞÜ

Kitabınızı bitirdiğinizde hâlâ üzerinde editoryal olarak çalışılması gerektiğini hissediyorsanız, bir yayınevine göndermeden önce siz de uzman editörlerimize başvurarak kitabınızı eksiksiz hâle getirebilirsiniz. 

ÇEVİRİ EDİTÖRLÜĞÜ

Başka dillerden metinleri Türkçeye kazandırma iddiası taşıyorsanız en temel ihtiyaçlarınızdan biri, çeviri editörü. Eğer deneyimli bir çeviri editörü ile nasıl iletişime geçeceğinizi düşünüyorsanız bize yazın. 

ÇOCUK KİTABI EDİTÖRLÜĞÜ

Çocuk kitabı editörlüğü, yayıncılığın en zorlu alanlarından biridir. Çocuk kitabı editörü arayışındaysanız alanında uzman editörlerimize güvenebilirsiniz. Bir çocuk kitabında olması ve olmaması gereken unsurlar dahilinde editörlerimiz metninizi yayına uygun hale getirecek.

GELİŞTİRİCİ EDİTÖRLÜK

Ortaya fikrinizi koydunuz ancak ilerleyemiyor musunuz? Yazar tıkanmasının önüne nasıl geçilir diye kendinize soruyor musunuz? Bookinton Kitap Platformu bünyesindeki geliştirici editörler size yardımcı olabilir.

PROJE EDİTÖRLÜĞÜ

Kurumunuz veya kendiniz için bir kitap fikrine sahipseniz ve bunu hayata geçirmek için bir editöre veya editoryal ekibe ihtiyaç duyuyorsanız bizimle iletişime geçin. 

REDAKSİYON

Çalışmanızı yayına hazırlama yolculuğundaki son aşamalardan biri redaksiyon. Metninizdeki tutarlılık, yazım hataları, olası yanlış kullanımlar gibi başlıklarda profesyonel bir redaktör ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Bookinton Kitap Platformu’ndan redaksiyon hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SON OKUMA

Proofreader yani son okumacı çalışmanız yayımlanmadan hemen önce son kontrolleri yapar. Eğer profesyonel son okuma hizmeti almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

DÜZELTİ

Kurgu ve kurgu dışı alanlarda profesyonel düzeltmene ihtiyaç duyuyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

LEKTÖRLÜK RAPORU

Kitabınızı yayınevine göndermeden önce bir yayınevinde çalışan seçici editörün kitabınızı okuyup kitabın artılarını ve eksilerini size raporlamasını ister misiniz? Kitabınız reddediliyorsa, içeriğinizin yayınevi nezdinde karşılığı olup olmadığını merak ediyorsanız mutlaka lektörlük raporu almalısınız. 

YAYIN DANIŞMANLIĞI

Doğru yayınevini seçmek kitabınızın çok veya az satmasında çok etkilidir. Çalışacağınız yayınevinden ne beklemelisiniz? Hangi durumlarda kitabınızı ücretli bastırmalısınız? Büyük bir yayınevi ile mi küçük yayınevi ile mi daha başarılı olursunuz? Telif oranı ne olmalı? Yayınevi ile yapılan sözleşmelerde nelere dikkat etmelisiniz? Tüm soruların cevabı için Bookinton’dan yayınevi danışmanlığı alabilirsiniz. 

YAZAR KOÇLUĞU

Kitabınızı yazmaya yeni başlıyorsanız ve bir profesyonelden destek alarak baştan kitap projenizi doğru kurgulamak istiyorsanız bize ulaşın. 

İÇERİK ÜRETİMİ

Kurumunuzda düzenli içerik üretilmesine ihtiyaç duyuyorsanız veya dönemsel bir projede bir editöre ihtiyacınız varsa Bookinton’un editoryal kadrosundaki her uzmanlığa yönelik içerik üretimi yapabilecek editörlerle mutlaka tanışın. 

DEŞİFRE

Konferanslarınızın, eğitimlerinizin, konuşmalarınızın hatta tuttuğunuz sözlü notların yazılı hâle getirilmesine ihtiyaç duyuyorsanız bizi arayın. Tüm ses dosyalarınızı yazılı hale getirdikten sonra editörlerimiz bu ham metinleri istediğiniz formata dönüştürebilir ve basılacak hâle getirebilir. 

ÇEVİRİ

Kurumsal çeviri desteği ya da çevirmen ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

KİTAP TANITIMI

Ülkemizde günde 200 kitap çıkıyor ve bunlardan sadece 1-2 tanesinin adını duyuyoruz. Kitabınızı tanıtmanız yayımlatmanız kadar önemli. Eğer kitabınızı yeni çıkardıysanız ve tanıtımının yapılmasını istiyorsanız gerek PR faaliyetleriniz gerekse röportaj, inceleme, sosyal medya içeriklerinin üretilmesi için profesyonel ekibimizden faydalanabilirsiniz. 


Kitapla ilgili her türlü ihtiyacınız için bize başvurabilirsiniz. info@bookinton.com

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.