• Biz Hep Şatoda Yaşadık – Shirley Jackson

    Tepedeki Ev’in yazarı Shirley Jackson’ın Siren Yayınlarından çıkan Biz Hep Şatoda Yaşadık kitabı, insanlardan uzak bir yaşam süren iki kız kardeşin hayatını anlatıyor. Başta her şey yolunda gibi görünse de izole bir yaşam sürmek doğru bir karar mıydı? Peki aynı kazada ailesini kaybeden bu iki kız kardeş, nasıl hayatta kaldı?

  • Çıplak Ceset – Celil Oker

    Celil Oker’in kaleme aldığı ve yarattığı özel dedektif Remzi Ünal ile ilk kez tanıştığımız Çıplak Ceset, Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı. Çıplak Ceset polisiye ve macera romanları sevenler için hareketli bir macera sunuyor ve karmaşık olaylar silsilesini çözmeye sizleri de davet ediyor.

  • İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi – Holly Jackson

    Holly Jackson’ın üç kitaptan oluşan serisinin ilk kitabı İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi, Epsilon Yayınevi tarafından 2022 tarihinde basıldı ve genç Agatha Christie’lere ilham olmak üzere raflarda yerini aldı.

  • İstanbul Hatırası – Ahmet Ümit

    İstanbul’un kuruluşundan bugününe kadar okuyucuyu tarihte bir yolculuğa çıkaran ve yine soluksuz okunan Ahmet Ümit’in hacimli kitaplarından İstanbul Hatırası, İstanbul’da yedi günde işlenen yedi ayrı cinayeti anlatıyor. Başkomiser Nevzat bu kez ellerine sikke yerleştirilerek tarihi mekânlara bırakılan cesetlerin katilinin peşinde. Kitap ilk kez 2010 yılında basıldı. Bugünlerde yayımlandığı YKY’de ise ilk baskısını 2019 yılında yaptı.

  • Bab-ı Esrar – Ahmet Ümit

    Polisiye romanlarıyla ünlü Ahmet Ümit’in Yapı Kredi Yayınlarından çıkan Bab-ı Esrar kitabı sanmayın ki sadece bir gerilim romanı. Bu kitapta insanların yüzyıllardır anlamlandırmaya çalıştığı “aşk” kelimesini de derinlemesine kavramaya hazır olun.

  • Sultanı Öldürmek – Ahmet Ümit

    Türk edebiyatının polisiye kategorisinde en çok okunan yazarlarından olan Ahmet Ümit’in Sultanı Öldürmek kitabı polisiye olmasının yanı sıra İstanbul’un Fethi ile alakalı tarihi bilgiler de içeriyor.

  • 4. Maymun – J. D. Barker

    Amerikalı, ödüllü yazar J. D. Barker’ın Nemesis Kitap aracılığı ile Türk okurlarla buluşan polisiye gerilim türündeki romanı 4. Maymun’da dâhi bir seri katilin şeytani zihnine yolculuğa çıkarken onu yakalamaya çalışan polislerle oynadığı kedi fare oyununa tanıklık ediyoruz. Uluslararası çok satanlar listesinde yer alan 4. Maymun romanı J. D. Barker‘ın tüyleri diken diken eden üç kitaplık serisinin ilki.

  • Agatha’nın Anahtarı – Ahmet Ümit

    Ahmet Ümit’in kaleme aldığı ve ünlü karakter Başkomser Nevzat’ın ilk kez ortaya çıktığı Agatha’nın Anahtarı isimli polisiye öykü kitabı, sizleri kısa polisiye öykülerle olayları çözmeye davet ediyor.

  • Her Günün Derdi Kendine – Antonio Fusco

    İtalyan yazar Antonio Fusco’nun 2014’de yayımlanan ve 2017’de Yelda Gürlek’in dilimize kazandırdığı ve Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan ilk kitabı Her Günün Derdi Kendine, sıkı bir polisiye roman. Fusco, polisiye alanında verilen Garfagnana ve Apoximeno ödüllerini bu kitabı ile 2014’de kucaklamış.

  • Nil’de Ölüm – Agatha Christie

    “Benim dünyada tek bir düşmanım bile yok,” dedi Linnet gülümseyerek. Ama aslında yanılıyordu. Düşmanlarıyla dolu bir teknede Nil nehrinde tura çıkmıştı. Peki ünlü gezi teknesi Karnak’ta neler yaşanacaktı ve gezinin sonu nasıl bitecekti? Agatha Christie’nin Altın Kitaplar’dan yayımlanan Nil’de Ölüm kitabını inceliyoruz.

  • Doğu Ekspresi’nde Cinayet – Agatha Christie

    Agatha Christie’nin en çok okunan kitaplarından olan ve iki kez sinemaya uyarlanan Doğu Ekspresi’nde Cinayet, bir polisiye romandan beklediğimiz tüm unsurları okura cömertçe sunuyor. Christie, kendine özgü üslubu ile oyunu dürüst oynuyor ve bütün ipuçlarını okurun gözleri önüne seriyor. Bize arkamıza yaslanıp “küçük gri hücrelerimizi” çalıştırmak kalıyor.
  • Kinyas ve Kayra – Hakan Günday

    Hakan Günday’ın Doğan Kitap’tan çıkan ve yeraltı edebiyatına örnek gösterilen ilk romanı Kinyas ve Kayra, birbirine karanlık zihinlerinden bağlanan iki gencin Afrika, ABD ve Türkiye üçgeninde geçen hikâyesini anlatıyor. Bir nefeste okuyamayacağınız, bazı sayfalarını dönüp ikinci kez okuma ihtiyacı duyacağınız bu roman, Günday’ın genç yaşında nasıl bu kadar güçlü bir anlatıma sahip olduğuna dair soruları da barındırıyor.

  • On Sekiz Saat – Ertürk Akşun

    Ertürk Akşun’un Destek Yayınları’ndan çıkan On Sekiz Saat romanı, sadece heyecanlı bir polisiye değil, “1900’lerin başında kurulan Teşkilat-ı Mahsusa, günümüzde yaşayan bir grup insanı nasıl etkileyebilir?” sorusunun yanıtlarını da sunuyor. Erotik anlatımlarıyla cesur bir yönü de olan kitap, aynı zamanda kahramanların derinlikli analizlerinin ustalıkla yapıldığı, doyurucu bir edebiyat, felsefe ve tarih okuması sunan bir manifesto.

  • Kavgaz: Çantacı! – Algan Sezgintüredi, Mesut Demirbilek

    Polisiye okuyucularının yakından tanıdığı Algan Sezgintüredi’nin, suç araştırmaları uzmanı emekli emniyet müdürü Mesut Demirbilek ile kaleme aldığı, April Yayıncılık’tan yayımlanan Kavgaz: Çantacı sadece kitabın sonuna kadar heyecanı koruyabilen bir polisiye romanı değil aynı zamanda ustalıkla işlenmiş bir dönem anlatısı.

  • Bir Katilin Güncesi – Kim Young-ha

    Kapitalizmin deforme ettiği sıradan hayatların arasında sıra dışı olanları, içlerindeki çarpıklığa rağmen en insani yönleriyle kurgulayan, Güney Kore edebiyatının yıldız kalemi Kim Young-ha’nın Timaş Yayınları tarafından yayımlanan Bir Katilin Güncesi romanını okumak, âdeta sürreal bir ormanda geri geri koşmak gibi… Hiçliğe doğru!