Bookinton

Her cumartesi günü hazırladığımız yeni çıkan kitaplar listesi için bu hafta da birbirinden farklı 5 kitap seçtik. İşte, 19 – 24 Haziran haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız.

Listemizde bu hafta; sizi 60’lı yıllara götürerek kadın sorunlarını ele alan bir romanın yanı sıra farklı alanlarda yazılmış 3 kurgu dışı kitap; finans sektörünün devrimi olarak görülen algoritmik trade konusunu anlatan bir ekonomi kitabı, sanat ile kadın kavramını sorgulatan bir sanat tarihi kitabı ve zamanın sınırlarını aşan kurgu dışı bir kitap yer alıyor. Ayrıca 4 yaş ve üzeri çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için sevgi dolu resimli bir hikâye kitabı da ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Bir Kimya Meselesi – Bonnie Garmus (Altın Kitaplar)

Goodreads’de 2022 en iyi ilk roman ve Amazon 2022 en iyi roman olarak değerlendirilen hem öğretici hem de eğlenceli bir okuma yapmaya ne dersiniz? Altın Kitaplar etiketiyle çıkmış Bir Kimya Meselesi, feminizm ve istismar gibi konularda farkındalık yaratan mizah dolu bir okuma sunuyor. Roman okurlarını, Bonnie Garmus’un kalemiyle hayat bulan birbirinden farklı ve göz kamaştırıcı karakteriyle 1960’lı yıllara doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Erkek egemenliğinin olduğu yıllarda kendi başına başarılı olmayı amaçlayan bir kimyagerin hayatını konu alan romanın ana karakteri Elizabeth Zott kendine has ve capcanlı duruşuyla sizleri bekliyor.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Algoritmanın İzinde Borsa – Sedat Ocakcı (Scala Yayıncılık)

Uzun yıllar finans ve yazılım sektöründe deneyim kazanan Sedat Ocakcı’dan finans sektörüne girmek isteyenlere güzel bir haber var. Scala Yayıncılık etiketiyle yayımlanan Algoritmaların İzinde Borsa, algoritmik trade’in temel ilkelerinden, indikatörlerin tanımına ve kullanımına; operatörlerden, koşullara ve hatta MetaStock dilinin inceliklerine kadar birçok konuda bilgi sunuyor. Ayrıca risk yönetimi, denetim ve düzenlemeler, yazılım ve donanım gereksinimleri ve algoritmik trade’in geleceğine de değiniyor. Siz de algoritmik trade konusunda daha fazlasını merak ediyorsanız Ocakcı’nın deneyim ve bilgilerini cömertçe aktardığı Algoritmanın İzinde Borsa’ya bir göz atın deriz. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Resimdeki Kadın – Catherine McCormack (Düşbaz Kitaplar)

Siz deMcCormack, Berthe Morisot, Judy Chicago, Kara Walker’dan Beyoncé’ye uzanan bir sanat yolculuğunda “kadın” kimdir sorusuna cevap aramak ister misiniz? Sanat tarihi profesörü Catherine McCormack bu sorunun cevabını, kadının sanat maskesi altında gizlenerek nasıl bir görsel şölen ile imgeye dönüştürüldüğünü ve kadını bastırıp yok etmek için sanatın nasıl kullanıldığını çarpıcı hikâyeler, anekdotlar ve kişisel görüşleriyle veriyor. Siz de merkezinde kadını kendisine yapıştırılan tüm etiketlerden sıyrılmış bir kitap arıyorsanız Düşbaz Kitaplar etiketiyle çıkan Resimdeki Kadın – Kadınlar, Sanat ve Bakışın Gücü’nebakıp farklı bakış açılarıyla gerçeğe doğru çıkılan bu yolculuğa çıkabilirsiniz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Acayip Yaratıklar Sözlüğü: Acâyibü’l-Mahlûkât ve Garâyibü’l-Mevcûdâ – Anonim (Holden Kitap)

15. yüzyıla doğru bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Holden Kitap etiketiyle raflarda yerini alan Acayip Yaratıklar Sözlüğü, içerdiği birçok acayip varlık ile okuruna ilgi çekici bir dünyanın kapılarını açıyor. Evrendeki her şeyin, tüm varlıkların, gerçek ve hayali yüzlerce unsurun yer aldığı bu kurgu dışı kitapta okur; coğrafya, botanik, zooloji, tıp, matematik ve astronomi gibi birçok farklı disiplinde yerel veya evrensel ölçekte bilgileri de bulma şansı yakalıyor. Birbirinden farklı ve olağanüstü bilgiler içeren 10 bölümlük olan bu kitapla insanın anlam arayışındaki yolculuğunda din ile mitolojinin ve gerçek ile kurgunun mükemmel uyumuna tanıklık edebileceksiniz. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Noa’ya Mektup – Sepin Sinanlıoğlu (Doğan Çocuk)

Sevgiye dair sımsıcak bir hikâye Doğan Çocuk etiketiyle raflardaki yerini aldı. Sepin Sinanlıoğlu’nun kaleme aldığı Ayşe Deniz Şahin’in resimlediği Noa’ya Mektup, sevginin asla bitmeyeceğini ve bazı şeylerin değişmeyeceğini anlatan gerçekçi bir hikâye sunuyor. 4 yaş ve üzeri çocuk okurlardan tüm çocuklara kadar herkese hitap eden bu kitap, ebeveynlik sevgisini ve çocuk anne ilişkisine dair kısa ama doyurucu bir okuma vaat ediyor. Siz de çocuklarınızla birlikte sevginin sonsuzluğuna dair içinizi ısıtan bir hikâye okumak isterseniz Doğan Çocuk’tan çıkan Noa’ya Mektup adlı kitabın sayfalarını çevirmeye başlayın. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını okumak için tıklayın.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.