Bookinton

Herkesin unutamayacağı bir kitabı vardır. Sizin kitabınız hangisi? Yoksa öyle bir kitabınız yok mu? O zaman Bookinton olarak sizler için hazırladığımız yeni çıkan kitaplar listesine bir göz atmaya ne dersiniz? İşte, 10 – 15 Nisan haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız. 

Listemizde bu hafta; 40 yaşına giren bir kadının yürek parçalayan hikâyesinin konu alındığı romanın yanı sıra yaşama dair umut veren bir kişisel gelişim kitabı ile yeni nesil liderliğe dair ipuçları veren bir iş kitabı yer alıyor. Ayrıca çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için de 2 farklı; geliri depremzedelere bağışlanacak bir polisiye çocuk kitabı ile akran zorbalığına karşı rehber niteliğindeki bir kitap ekledik listemize. 

Belki hayatınızın kitabına bu listede rastlarsınız. Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Kuru Kız – Ayfer Tunç (Can Yayınları)

Tek yönlü bir bilet hakkınız olsaydı nereye gitmek isterdiniz? Dünyanın sonunda yer alan bir şehir, Ushuaia, seçenekleriniz arasında olur muydu? Üstelik bu yolculuğun nedeni kendinize yeni bir hayat kurmaksa… İşte, çağdaş Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Ayfer Tunç, hayatı boyunca yalnızlığa mahkûm olmuş bir kadının hayata yeniden başlama hikâyesini kendine özgü diliyle anlatıyor. Aile içi ilişkilerden internet dünyasına inşaat çılgınlığından pandemiye uzanan birçok farklı konu ve tüm bunların hayata yansımaları da sürükleyici hikâyenin arka planında sizlere dokunmak için bekliyor. Kuru Kız, Can Yayınları etiketiyle Ayfer Tunç sevenlerinin ve Tunç kitaplarına başlamak isteyenlerin kitaplığında yerini almaya hazır. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Yaşama Tutunmak İçin Nedenler – Matt Haig (Domingo Yayınevi)

yeni çıkan kitaplar - yaşama tutunmak için nedenler

Siz de hayatınızdaki zorluklarla nasıl başa çıkacağınızı bilemeyip umutsuzluğa düşenlerden misiniz? Hayatta yaptığınız seçimlerinizden daha çok seçmediklerinizin peşine düşüp varsayımlarla yaşamdan uzaklaşanlardan mısınız? İşte o zaman, çok satan Gece Yarısı Kütüphanesi’nin yazarı Matt Haig’den size samimi bir sesleniş… Domingo Yayınevi’nden çıkan Yaşama Tutunmak için Nedenler, her çağda her insanın hayatının belli bir döneminde mücadele ettiği depresyona ve anksiyeteye karşı bir yol haritası sunuyor, hem de 24 yaşında intiharın eşiğinden dönen yazarın anekdotlarıyla. Yazar kendi yaşadığı zorlu süreçlerden yola çıkarak kendini kaybedenlere kendilerini yeniden bulmaları için ilham dolu bir rehber sunuyor. Müzikler, kitaplar, başka hayatlardan örnekler… Hepsinin amacı kendinizi hatırlamanız!

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Geleceğe Işık Tutan Liderler – Koray Bilici (Doğan SoLibri)

yeni çıkan kitaplar - geleceğe ışık tutan liderler

Ne demişler söz uçar yazı kalır. Farklı sektörlerden liderlerle uzun yıllar iş birlikleri yapan Koray Bilici, yaklaşık 2 yıldır düzenlediği “Liderler Koray Bilici’ye anlatıyor” podcast serisinini sayfalara döktü ve ortaya vizyoner ve dönüştürücü liderlik hakkında ufuk açıcı bir kitap çıktı. Doğan SoLibri etiketiyle okurlarını bekleyen Geleceğe Işık Tutan Liderler, 50 liderin tecrübelerinin geleceğe dair öngörüleriyle harmanlanarak iş dünyasına ışık tutan bir rehber olarak okurlarını bekliyor. Yeni Nesil Dönüşüm ve İletişim Lideri Koray Bilici’nin yorumlarının da yer aldığı kitapta siz de liderliğe ve geleceğe dair birçok ipucu bulabilirsiniz. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Semtin Gerçek Sahipleri – Banu Akeloğlu (Mythos Kitap)

yeni çıkan kitaplar - semtin gerçek sahipleri

Siz de kitaplığınıza geliri depremzedelere bağışlanacak harika bir çocuk polisiye kitabı eklemek istemez misiniz? Her ne kadar Semtin Gerçek Sahipleri, çocuk kitabı olarak raflardaki yerini alsa da, yazar Banu Akeloğlu  “Sadece çocukların değil, çocuklarını anlamak zorunda kalan büyüklerin de okuması gerekiyor.” diyerek her yaştan okuru, geleneksellikle teknolojinin birleştiği bu macera dolu sayfalara davet ediyor. Çocukluk döneminde oynanılan oyunların önemini de vurgulayan kitap, Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Tamer Çelik’in önsözü ve polisiye yazarı Ayşe Erbulak’ın arka kapak yazısıyla Mythos etiketiyle raflarda sizleri bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Zorbalığa Karşı Taktiklerim Var – Saniye Bencik Kangal (Turta Kitap)

yeni çıkan kitaplar - zorbalığa karşı taktiklerim var

Çocuk gelişimi ana bilim dalından başarılı akademisyen Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın 3 yaş ve üzeri çocuklara güzel bir haberi var. Akran zorbalığı gibi hassas bir konuyu kaleme alan Kangal, zorbalığı fark etmek ve önüne geçmek için hem çocuklara hem de yetişkinlere uygulanabilir gerçekçi çözümler sunuyor. Rehber niteliğindeki kitap, Cansu Erkan’ın renkli çizimleriyle de minik okurların dikkatini çekmek için Turta Kitap etiketiyle raflarda bekliyor. Sizde çocuklarınızla birlikte, onları akran zorbalığına karşı güçlendirmek, iletişim becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek için bilgilendirici ve yol gösterici bir okuma yapmak isterseniz Zorbalığa Karşı Taktiklerim Var aradığınız kitap olabilir. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.