Bookinton

Temmuz ayında pek çok yayınevi, çok nitelikli iş kitaplarını piyasaya sürdü. Biz de radarımıza takılanları sizin için derledik: Dijitalin Kitabı mı Olur?, Dalgaları Aşmak, Zekânın Görsel Tarihi, Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ: Finans ve Teknoloji, Son Şans: Neden Yeni Bir Dünya Düzenine İhtiyacımız Var?, Dijital Kaos ve tabii Değerler Prensibi… 

Mürsel Çavuş

Dijitalin Kitabı mı Olur? 

Yazar: Göksemin Gökalp Özdemir 
Yayınevi: 
Elma Yayınevi 

Göksemin Gökalp Özdemir, 18 yıllık marka deneyimini sohbet eder gibi, âdeta danışmanlık seansı şeklinde okuyucuya aktardığı bu ilk kitabında güçlü marka olabilmenin ilkelerini ve dijital dünyada marka olmak için hangi adımları atmak gerektiğini açıklıyor. Kitap çıkar çıkmaz kendi kategorisinde çok satanlara girdi. 

Dalgaları Aşmak
Yeni Dünya Düzeni için Bakış Açıları ve Çözüm Önerileri

Yazar: Dr. Fatoş Karahasan
Yayınevi: Doğan Kitap 

Akademisyen, gazeteci ve yazar Dr. Fatoş Karahasan, pandemi sürecini odağına aldığı Kırılma Noktası kitabından sonra, Dalgaları Aşmak, Yeni Dünya Düzeni için Bakış Açıları ve Çözüm Önerileri başlıklı kitabında bu kez pandemi sonrası yeni dünya düzenine odaklanıyor. Dalgaları Aşmak e-kitap olarak Doğan Yayınları, D&R ve Kobo iş birliğinde yayımlandı. 

Zekânın Görsel Tarihi
İnsanlığın Kökenlerinden Yapay Zekâya

Yazar: Jose Antonio Marina
Yayınevi: Orenda Kitap 
Çeviren: Beyza Fırat

Jose Antonio Marina, Zekânın Görsel Tarihi, İnsanlığın Kökenlerinden Yapay Zekâya kitabında, insanların mağaraları süslemeye başladığından bu yana bize eşlik eden zekâ biçimlerimizin büyüleyici hikâyesini hem dilsel hem de görsel olarak anlatıyor. Marina, “Bir görüntü, güzel bir anlam dağılımı içinde çok başarılı olabilir,” diyor.

Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ: Finans ve Teknoloji

Yayına Hazırlayanlar: Dr. Metin Recep Zafer, Dr. Şükrü Mete Tepegöz
Yayınevi: Nobel Yayınları 

Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ: Finans ve Teknoloji kitabı dijital dönüşümün finans dünyasını değiştiren etki ve sonuçlarını anlatıyor. Kitap, finans alanında yetkin VakıfBanklıların dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen ve bu çalışmalara katkı sunan teorik çalışmalarından ve deneyimlerinden yola çıkarak hazırlandı. 

Son Şans: Neden Yeni Bir Dünya Düzenine İhtiyacımız Var?

Yazar: Gregor Schöllgen, Gerhard Schröder
Yayınevi: Epsilon Yayınevi 

Yeni bir dünya düzeni yaratmak gerçekten insanlığın son şansı mı? Türkiye’nin konumu ve durumu yeni dünya düzeninde ne derece kritik? Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder ve ünlü tarihçi Gregor Schöllgen’in kaleme aldığı Son Şans bu sorulara yanıt arıyor. Akıcı bir dille kaleme alınan kitap, insanlığın günümüzdeki durumunu anlamak isteyen okurlar için sağlam bir kaynak.

Dijital Kaos

Yazar: Tanol Türkoğlu
Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Hafızalarımız gittikçe sığlaşıyor. Her şey elimizin altında durduğu için aklımızda tutmamıza gerek yok diye düşünüyoruz. Tanol Türkoğlu, bu kitapta 2016-2022 arasında dijital dünyada olup bitenler hakkında yazılmış makaleleri derliyor ve “Dijital Kaos nasıl başladı?” sorusuna yanıt arıyor. Dijitale geçiş dönemine şahit olmamış kuşaklar, o dönemi yaşamış olanlardan konuyu dinlesin diye…  

Değerler Prensibi
Anlamlı Bir Yaşamın Basit Ama Güçlü Sırrı

Yazar: John Demartini
Yayınevi: 
Destek Yayınları

Nicole Kidman, Paris Hilton, Donald Trump, John Travolta, Sylvester Stallone, Julia Roberts, Brad Pitt gibi ünlülerin mentoru, yazar ve davranış bilimci Dr. John Demartini’nin Değerler Prensibi kitabı okurla buluştu! Kitap şu sorulara yanıt arıyor: En çok değer verdiğiniz şey ne? Size ne ilham veriyor? Gerçek amacınızı buldunuz mu? Gerçekte kim olduğunuzu biliyor musunuz? 

Diğer kitap öneri listelerini incelemek için tıklayın.

Finansal Okuryazarlık için 10 kitap önerisini okumak için tıklayın.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.