Bookinton

Kitaplarla yaptığımız yol arkadaşlığına devam ediyoruz. Bookinton olarak bu hafta da her cumartesi olduğu gibi yeni çıkan kitapların sayfaları arasında gezindik ve 5 kitabı sizler için derledik. İşte, 3 – 8 Nisan haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız. 

Listemizde bu hafta çeşitli keşifleri konu alan macera dolu bir romanın yanı sıra kendi alanlarında uzmanlaşmış kişiler tarafından kaleme alınmış 3 farklı kurgu dışı kitap; hamilelik, doğum ve doğum sonrası süreçte doğaya dönüşü konu alan anne ve bebek sağlığına dair bir rehber, kapitalizmin sonuçlarını değerlendiren bir iş kitabı ve son zamanların trendi manifesting kavramına dair kişisel gelişim kitabı yer alıyor. Ayrıca 8-12 yaş aralığındaki çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için maceranın ikinci perdesinin açıldığı bir fantastik roman ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Sular Üstünde Gökler Altında – Kaan Murat Yanık (Ketebe Yayınevi)

21. yüzyıldan 15. yüzyılın mistik atmosferine bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Ödüllü yazar Kaan Murat Yanık’ın akıcı ve detaylı anlatımıyla hayat bulan Sular Üstünde Gökler Altında, yolları kesişen iki kaşifin İstanbul’dan Kırım’a Güney Amerika’dan Kazablanka’ya uzanan macerasını konu alıyor. Ketebe Yayınevi etiketiyle çıkan romanın baş kahramanı Kalender, Doğu ve Batı’nın topraklarını karış karış gezerken okuru denizcilik ve coğrafya hakkında bilgilendirmeyi ihmal etmiyorken kendi içindeki yolculuğunun sonuçlarına da tanıklık etmelerini sağlıyor. Kendisinden kaçarken kendisini bulan Kalender, korsanlar, deniz kızları, ışıldayan kurbağalar ile birlikte siz macera severleri bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Doğal Anne – Prema Sundari (Gerekli Kitaplar)

Siz de geleneksel yöntemlerin unutulduğu, kimyasalların hayatımızın bir parçası olduğu bu dünyada sağlıklı ve mutlu bebek yetiştirmenin yollarını mı arıyorsunuz? İşte, dijital platformlarda da aktif olan Ukraynalı biyolog ve yazar Prema Sundari’den sizlere güzel bir armağan; Doğal Anne… Gerekli Kitaplar etiketiyle çıkan bu kurgu dışı kitap, hamilelikten doğuma hazırlığa, beslenmeden uyku sağlığına, anne sütünün öneminden bebek bakımına pek çok konuda ayrıntılı bilgiler sunuyor. Anne bebek iletişiminizi güçlendirmeyi ve anneleri bebeklerinden ayıran her türlü kuralı yıkarak doğal, mutlu ve ekonomik şekilde bebek yetiştirmek istiyorsanız Sundari size rehber olmak için bekliyor.  

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Kapitalizmin Sonuçları – Noam Chomsky, Marv Waterstone (Scala Yayıncılık)

Kaynakları sınırlı olan bir dünyada, sınırsız tüketim yapmak ve bütün düzeni bunun üzerine kurmak insanoğlunu nelerle yüz yüze bırakıyor? İşte, dil bilimci, aktivist, filozof, mantıkçı ve siyasi eleştirmen Noam Chomsky ile coğrafya profesörü Marv Waterstone bu sorunun çevresinde bir araya gelip kapitalizmin neden olduklarına odaklanıyor. Scala Yayıncılık’tan çıkan Kapitalizmin Sonuçları; küresel ekonomik ilişkilerin büyük çoğunluğuna yön veren kapitalizmi iklim krizi, tükenen kaynaklar, yaygın çevre kirlilikleri ve genişleyen sermaye gibi değişkenlerle ele alıyor. Eğer siz de tüketim, yenilik, eskime ve israfla sonuçlanan rekabetin parçalarına bir göz atmak isterseniz şimdiden okuyacaklarınıza hazırlıklı olun. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Manifest Et Dünyanı Değiştir – Gill Thackray (Flipper Yayıncılık)

Olumsuzluklarla dolu alışkanlıklarınızı değiştirmek istiyorsanız kitaplığınızda yer açın deriz. Son zamanların trendi manifesting kavramını okuyucuyla buluşturan Gill Thackray’in Manifest Et Dünyanı Değiştir kitabı Flipper Yayıncılık etiketiyle hayatını değiştirmek isteyen herkese bir çağrıda bulunuyor. Başarının ve mutluluğun anahtarını çok uzakta aramadan zihninizi olumlu düşüncelere yönlendirerek hedeflerinize nasıl odaklanabileceğinizin ipuçlarını veriyor. Farkındalık üzerine uzmanlaşmış Thackray, ilham veren bu kitabıyla, evrenle yaptığınız iş birliğinin önemine vurgu yaparak sizleri hayal ettiğiniz şeylere doğru bir adım daha yaklaştırıyor. O zaman şimdi arkanıza yaslanma, derin bir nefes alma ve olumsuz bütün düşüncelerden arınma vakti geldi!

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Tüylü Bir Uzaylı Macerası: Halfeti – Sabri Safiye (Günışığı Kitaplığı)

Fantastik bir romanın çanları bu sefer 8-12 yaş aralığı için çalıyor. 4 arkadaş, uzaylı kedi ve kaptan Felis’in maceraları bu sefer Şanlıurfa’nın siyah gülüyle ünlü Halfeti’de devam ediyor. Sevilen çocuk romanının ikinci kitabı olan Tüylü Bir Uzaylı Macerası: Halfeti, Sabri Safiye’nin sürükleyici anlatımı ve Başak Taşkıran’ın eşsiz çizimleriyle hayat buluyor. Arkeolojik kazılardan  kültürel mirasa ve gizemli yöresel değerlerden efsanelere birçok merak uyandıran konunun yer aldığı kitapta arkadaşlığa, eşitliğe, iyiliğe, birlik olmaya dair akıcı bir okuma sunuyor. Sadece size küçük bir uyarı yapmak istiyoruz; ister bir önceki kitabından bağımsız bir okuma yapın ister birinci kitabı okuduktan sonra devam kitabına geçin, elinizde macera dolu bir kitap tuttuğunuzu unutmayın.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.