Bookinton

Raflarda okuma listelerinize girmek için bekleyen kitaplar, sizlerle tanışmak için sabırsızlanıyor. Biz de Bookinton ailesi olarak her cumartesi günü olduğu gibi 5 yeni çıkan kitabı sizler için seçtik. İşte, 29 Mayıs – 3 Haziran haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız.

Listemizde bu hafta; polisiye okuma yapmayı sevenler için sürükleyici bir kurgu sunan romanın yanı sıra siyasi bir araştırma kitabı, 1920’lere giderek günümüze bir bakış atan felsefe kitabı ve iş dünyasına dair yazılmış bir kitabın devam kitabı yer alıyor. Ayrıca çocuk okurlarımızı da unutmayarak 9 yaş ve üzeri okurlarımıza atasözlerini öğretmek amacıyla kaleme alınmış bir hikâye kitabı da ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Buz Evi – Minette Walters (Alfa Yayınları)

1992 yılında Crime Writers’ Association John Creasey Ödülü’nü en iyi ilk polisiye roman dalında almış gizem dolu bir hikâye okumak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse Can Yayınları etiketiyle çıktıktan uzun bir süre sonra Alfa Yayınları etiketiyle raflarda yeniden yerini alan Buz Evi, tam da sizin aradığınız kurguyu sunuyor. Gerilim ve polisiye sevenler için sürükleyici kurgularıyla adından sıkça söz ettiren Minette Walters, okurlarına yine bir cinayet romanından daha fazlasını vaat ediyor. Üç yalnız kadın, sırlarla dolu bir dünya ve çözülmeyi bekleyen bir cinayet varken sayfaları çevirmeden nasıl sakince durabilirsiniz ki? 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Büyük Felaket: Değişim Vakti – Aysan Doğaner, İ. Bülent Çelik (Matiz Yayınevi)

Güncel olaylara ve olayların siyasete yansımalarına dair okumalar yapmayı sevenlere Matiz Yayınevinden bir haber var! 11 şehrin neredeyse yerle bir olduğu 6 Şubat depreminde neler yaşandığını tanık ifadelerine dayanarak sade bir dille kaleme alan eğitimci Aysan Doğaner’e karikatürist İ. Bülent Çelik eşlik ediyor. Felaketin perde arkasında kalanları sorgulayan Büyük Felaket: Değişim Vakti, aynı zamanda Türkiye’nin yönetim sistemi olan başkanlık sistemine muhalefet tarafından alternatif olarak sunulan güçlendirilmiş parlementer sistemini de değerlendiriyor. Yaşanan bir doğa olayının ortaya çıkarttığı eksiklikleri gözler önüne seren bu araştırma, kitaplığınızdaki yerini almak için okurlarını bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Büyücüler Çağı, Felsefenin İhtişamlı On Yılı, 1919-1929 – Wolfram Eilenberger (Kolektif Kitap)

Felsefe okumalarınıza bir yenisini eklemek ister misiniz? Kolektif Kitap’tan Ali Nalbant’ın çevirisiyle çıkan Büyücüler Çağı, Felsefenin İhtişamlı On Yılı, 1919-1929 kitabında Wolfram Eilenberger 20. yüzyılın başlarını büyülü hâle getiren dört filozof Martin Heidegger, Ernst Cassirer, Ludwig Wittgenstein ve Walter Benjamin’in yaşamlarının ışığında “İnsan nedir?” sorusunun peşine düşüyor ve savaş sonrası sosyal ve politik değişimleri yakından inceliyor. Kendine has stiliyle felsefi düşüncenin temellerini tek bir kitapta birleştiren ünlü Alman filozof Wolfram Eilenberger, 1920’lerden günümüze uzanıyor ve sizi de bu büyüleyici okumaya davet ediyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Verimlilik Savaşları – Hakan Cengiz (Optimist Kitap)

Sektörler farklı olsa da bir çalışmaya başlarken sorular çoğunlukla aynı oluyor: “Çalışmalara nereden ve nasıl başlamalıyız?” ya da tam tersi ve belki de daha doğrusu, “Nereden ve nasıl başlamamalıyız? Projede hangi sırayla ilerlemeliyiz ve hangi aşamalardan geçmeliyiz? Bu aşamalarda yaşayacağımız zorlukları nasıl tespit edip çözümlerini nasıl buluruz?” Bunlara benzer bir sürü soru içinde verimli bir şekilde o çalışmayı sürdürmekse nihai amaç oluyor. İşte Optimist Kitap, bu soruların cevabını vermek için Verimlilik Savaşları’nın devam kitabı olan Verimlilik Savaşları 2’yi okurlarla buluşturuyor. Hakan Cengiz, kaizen kavramı etrafında örneklerle firmalara nasıl bir yol izleyebileceklerini gösteriyor. Siz de çalışmalarınıza başlamadan önce bir göz atın deriz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Bay Dingo’nun Ahırı – Gülsüm Koçak Sönmez (Dinozor Çocuk)

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk okurları için yarattığı markası Dinozor Çocuk’tan 9 yaş ve üzeri okurlara resimli bir hikâye kitabı haberi geldi. Aynı zamanda bir sınıf öğretmeni olan Gülsüm Koçak Sönmez’in kaleme aldığı Bay Dingo’nun Ahırı, hayvanlar etrafında şekillenen hikâyesini, kitabın sonunda yer verdiği atasözleri sözlüğüyle başka bir boyuta taşıyor. Çocuk okurlarımız hayvanların baş rolde olduğu bir hikâye okurken atasözlerine de farklı bir açıdan bakıyor. Miray Durgut’un çizimleriyle de renklenen kitap hem eğlenceli hem de öğretici bir okuma deneyimiyle çocuk okurların kitaplığında yerini almak için bekliyor. Siz de atasözleriyle harmanlanmış güzel bir hikâye kitabı arıyorsanız çiftliğin kapılarını aralayın deriz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.