Bookinton

Her cumartesi günü hazırladığımız yeni çıkan kitaplar listesinde bu hafta da sizler için birbirinden farklı 5 kitap seçtik. İşte, 26 Haziran – 1 Temmuz haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız.

Listemizde bu hafta; toksik bir ilişkiyi konu alan bir romanın yanı sıra tarih sevenlere, Moğol toplumuna ve Cengiz Han’a kapsamlı bir bakış sunan kurgu dışı bir kitap yer alıyor. Ayrıca çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için de farklı yaş gruplarına hitap edecek birbirinden farklı konularda 3 kitap seçtik: 12 ay ve üzeri miniklerin günlük hayatlarını mercek altına alan serinin üç kitabından birini, 4 yaş ve üzeri okurlara arkadaşlığa dair sıcacık bir hikâye anlatan bir kitap, 3 yaş ve üzeri okurlara cinsiyet farkındalığı kazandıracak bir büyüme hikâyesi ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Kairos – Jenny Erpenbeck (Can Yayınları)

Çağdaş Alman edebiyatının önemli kalemlerinden biri olan Jenny Erpenbeck, okurlarının karşısına yine etkileyici bir romanla çıkıyor. Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Kairos, toksik bir ilişkinin dinamiklerini 19 yaşındaki toy bir genç kadın ile 53 yaşındaki bir erkek üzerinden anlatıyor. Erpenbeck, bağlılık ve özgürlük kavramlarını gittikçe otoriterleşen ve paranoyaklaşan bir ilişki üzerinden sorgularken arka planda da Berlin Duvarı yıkılmadan önceki Almanya panoramasını vermeyi ihmal etmiyor. Siz de bambaşka hatıralar ve perspektiflere sahip farklı iki kuşağı birleştiren ilk görüşte aşkın sancılı dönüşümüne tanıklık etmek isterseniz bu sarsıcı romana bir göz atın deriz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi – Chris Peers (Ketebe Yayınları)

Tarih sevenlere Ketebe Yayınları’ndan güzel bir haber var. Savaş tarihi konusunda uzman Chris Peers, tarihin bitişik sınırlara sahip en büyük imparatorluğunun kurucusu olan Cengiz Han’ın hayatına dair bir okuma sunuyor. 13. yüzyılında tarih sahnesine çıkan ve hâlâ başarılarının tartışmalara neden olduğu Cengiz Han’ı, Moğol toplumu bağlamında yeniden değerlendiriyor ve mirasının askeri dehasının mı, haydutluğunun mu yoksa tesadüfi koşulların mı sonucu olduğunu sorguluyor. Siz de Moğol kültürüne, savaş taktiklerine, ahlak anlayışlarına ve daha nicelerine yakından bakmak isterseniz Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi’nin sayfalarını çevirmeye hazır olun. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Banyo ve Uyku – Liesbet Slegers (Domingo Çocuk)

Domingo Çocuk’tan 12 ay ve üzeri miniklerin günlük hayatına eşlik edecek tatlı bir kitap serisi geliyor. Seri, vücutlarını tanımalarına yardımcı olacak Yüzüm ve Vücudum, yemek ve oyun rutinlerine dair bir anlatıma sahip Yemek ve Oyun kitabının ardından banyo ve uyku rutinlerini örneklerle çocuk okurlara anlatan Banyo ve Uyku kitabıyla sona eriyor. Kitap; banyo küvetinden banyo öncesi kıyafetlerini çıkarmasına, annesinin şampuanla saçını yıkamasından banyodaki oyuncaklarına ve banyo sonrası uykuya dalmadan önce sütünü içip ayıcığına sarılmasına kadar adım adım bütün süreçleri ele alıyor. Siz de Liesbest Slegers’in yazıp resimlediği bu seriyle bebeğinizle birlikte her şeyi yeniden keşfedip onlarla birlikte yeniden büyüyebilirsiniz. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Bir Yokmuş Bir Varmış  – Chris Naylor-Ballesteros (Karavan Çocuk)

Değişime, dönüşüme ve arkadaşlığa dair sımsıcak bir hikâye Karavan Çocuk etiketiyle raflarda 4 yaş ve üzeri minik okurlarını bekliyor. Chris Naylor-Ballesteros’un yazıp resimlediği Bir Yokmuş Bir Varmış, bir kınkanat ile tırtılın sımsıcak arkadaşlık hikâyesini anlatıyor. Hiç kimsenin hiçbir şeyin zamanın değiştirip dönüştürme gücüne karşı gelemeyeceğini ve bu değişimin içinde ilerlemek zorunda olduğumuzu okurlarına tırtıl üzerinden anlatan Ballesteros, gerçek arkadaşlığınsa bu değişimden etkilenmeyeceğini okurlarına içlerini ısıtacak bir şekilde aktarıyor. Siz de hem eğlenceli hem de ders dolu bir resimli öykü kitabı arıyorsanız Bir Yokmuş Bir Varmış’a bir şans tanıyın deriz. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Erkekler Ağlar – Joan Turu (Doğan Çocuk)

“Erkek olmak ne demek? Erkekler ağlar mı?” sorularının yanıtlarını 3 yaş ve üzeri çocuk okurlarla birlikte arayan Erkekler Ağlar, Doğan Çocuk etiketiyle raflardaki yerini aldı. İllüstratör ve yazar Joan Turu tarafından resmedilip yazılan Erkekler Ağlar, çocuklara komik, düşündürücü ve renkli bir okuma sunarken cinsiyet rolleri hakkında da farkındalık kazanmalarına yardımcı oluyor. Siz de Deniz’in merak ettiklerini birlikte cevaplamak ve kalıpların dışında çıktığı bu büyüme yolculuğunda ona eşlik etmek isterseniz şimdiden Erkekler Ağlar’ın sayfalarını çevirmeye hazır olun çünkü eğlenceli ve öğretici bir okuma siz okurları bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını okumak için tıklayın.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.