Bookinton

Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım ulaştırmak isteyen ve güvenilir bir kaynak arayanlar için yardım yapılabilecek kurumların listesini hazırladık. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ve hemen ardından Elbistan ilçesinde gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana’da büyük hasara ve can kayıplarına neden olurken tüm Türkiye’yi derin bir üzüntü ve çaresizlikle karşı karşıya bıraktı. 

Bookinton Kitap Platformu olarak 7 gün içeriklerimizi durdurduk sadece yardım kampanyalarını ve ihtiyaç duyurularını paylaşıyoruz. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı – AFAD

Bu link üzerinden bağış yapabilir veya “DEPREM” yazıp 1866’ya SMS göndererek 20 TL bağış yapabilir ya da AFAD’ın aşağıdaki hesap numaralarına bağış miktarını iletebilirsiniz. EFT ile yardım yapılırken “Alıcı Adı” kısmına mutlaka T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılmalı.

KIZILAY

Bu link üzerinden bağış yapabilir ya da “DEPREM” yazıp 2868’e SMS yollayarak 15₺ bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca tüm PTT İşlem Merkezleri’nin 2868 numaralı Türk Kızılay Posta Çeki hesabından ve Kızılay’ın banka hesaplarından bağışlarınızı iletebilirsiniz. Diğer bankaların internet, mobil ve şube tahsilat menülerinden de bağışlarınızı yapabilirsiniz. 

Her ne kadar dernek ve STK’lar güvenilir mecralardan IBAN ve bağış bilgilerini paylaşsa da internette konuyla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği de var. Buradan hareketle Kızılay, Trendyol üzerinden 50 TL’lik dijital destek kartlarını satışa çıkardı… Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Arama Kurtarma Derneği – AKUT

Bu link üzerinden ya da Garanti BBVA, QNB Finansbank veya Türkiye İş Bankası’nda hesabınız bulunuyorsa aşağıda yer alan hesaplara havale yöntemi ile bağış yapabilirsiniz. Başka bankalarda hesabınız bulunuyorsa EFT yöntemini tercih edebilirsiniz.  Faturalı hattınız varsa “AKUT” yazıp 2930’a kısa mesaj yazıp gönderebilirsiniz, böylece 10 TL’lik bağış tarafımıza ulaşabilir. Eğer faturasız hattınız varsa yine aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Ancak telefonunuzun 10 TL’lik bakiyeye sahip olması gerekir.

Ahbap Derneği

Bu link üzerinden veya aşağıdaki banka hesaplarından bağışlarınızı iletebilirsiniz. 

Her ne kadar dernek ve STK’lar güvenilir mecralardan IBAN ve bağış bilgilerini paylaşsa da internette konuyla ilgili ciddi bir bilgi kirliliği de var. Buradan hareketle Ahbap, Trendyol üzerinden 50 TL’lik dijital destek kartlarını satışa çıkardı… Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

İhtiyaç Haritası

Güncel ihtiyaç listesi paylaşan İhtiyaç Haritası’nı Twitter üzerinden takip edebilir, listedeki ihtiyaç malzemelerini belirtilen adreslere (DasDas Ataşehir ve Metropol İstanbul) günlük olarak afet bölgelerine zamanında ulaştırılabilmesi için belirtilen saatlere kadar teslim edebilirsiniz.

Türk Eczacılar Birliği’nden Meslektaşlarına Çağrı

Depremden etkilenen bölgelere ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunmak isteyen eczacılar Farmainbox Sistemi içerisinde açılacak “Afet Yardım” bölümünde, kooperatif ve/veya ecza deposu ve yardım tutarı belirtilerek destek sunulabilecek. İlgili duyuruya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


Belediyeler: 


Spor Kulüpleri: 

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.