Bookinton

Yeni çıkan kitaplar arasında kendini kaybedenlerin pusulası olan Bookinton editörleri, bu hafta da sizler için 5 farklı kitaptan oluşan bir yeni çıkan kitaplar listesi hazırladı. İşte, 12 – 17 Haziran haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız.

Listemizde bu hafta; size yalnız olmadığınızı hissettirecek bir öykü kitabının yanı sıra farklı alanlarda yazılmış 3 kurgu dışı kitap; mutluluk kavramının mitolojiyle buluştuğu bir kişisel gelişim kitabı, Türk tiyatrosuna kapsamlı bir bakış sunan bir araştırma kitabı ve tarihin en önemli kırılma anlarından biri olan 2. Dünya Savaşı’na dair kurgu dışı yer alıyor. Ayrıca 3 yaş ve üzeri çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için de iştah açıcı resimli bir hikâye kitabı ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

10’ar Yıllık Yalnızlıklar – Ahmet Berk Duman (Metinlerarası Kitap)

13 öykü ve öykülerin arasına serpiştirilmiş anlatılar… Metinlerarası Kitap’tan; bir cümle, bir karakter, bir mekan veya bir isimle zamanlar ve anılar arasında dolaşacağınız samimi bir kitap geliyor, 10’ar Yıllık Yalnızlıklar. Hiç tanımadığınız, hatta gerçek olmayan bir kişinin kurduğu bir cümleyle kimi zaman çocukluğunuza kimi zaman hayatınızdaki bir kırılma anına gitmeye hazırlıklı olun. Size mutlu anlarınızda da yaralı anlarınızda da yalnız olmadığınızı hissettirecek sımsıcak bir el uzanıyor. 10’ar Yıllık Yalnızlıklar, Ahmet Berk Duman’ın kaleminden çıkan kelimelerle kendi kelimelerinizin örtüşmesiyle size de duygusal bir destek olmak için raflarda sizleri bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Saf Mutluluk – Joseph Campbell (Doğan Kitap)

Mutluluk kavramını mitolojik bir arka planla okumaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse Doğan Kitap’tan çıkan Saf Mutluluk tam da size göre olabilir. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev yapan Joseph Campbell’in kaleme aldığı Saf Mutluluk, mutluluk duygusunu temelden incelemeye başlıyor ve üstelik bunu incelemeyi yaparken de mitolojinin ışığından yararlanıyor. Sade bir dille okuruyla buluşan bu kişisel gelişim kitabı, insanlık tarihi boyunca kaybedilen şeyleri yakalamanın yolunu sizler için ararken mutluluğa giden yolda önünüze çıkanlarla nasıl baş edeceğinizin ipuçlarını da veriyor. Siz de kendi yolunuzda mutluluğa doğru yürürken rehber olabilecek bir yol arkadaşı isterseniz Saf Mutluluk sizleri bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Zaman/Zemin/Zuhur – Beliz Güçbilmez (Kolektif Kitap)

Türk tiyatrosuna son derece detaycı bir bakış atmak için doğru zaman diyorsanız yazar ve akademisyen  Beliz Güçbilmez’in kalemiyle hayat bulan Zaman/Zemin/Zuhur’un gözden geçirilmiş ve genişletilmiş yeni baskısı Kolektif Kitap etiketiyle sizleri bekliyor. Güçbilmez okurunu, kökleri Osmanlı mirasına dayanan ve bu mirastan uzaklaşarak Batı tiyatro geleneklerinden ilham almaya başlayan Türk tiyatrosunun kimlik arayışına ortak olmaya davet ediyor. Güçbilmez, Türk tiyatrosunun ilk adımlarından başlayan analizini kapsamlı bir araştırma sonucu okurlarına sunuyor. Türk tiyatrosu tarihine meraklı olanlara farklı bir bakış açısı kazandıracak Zaman/Zemin/Zuhur, geçmişin tiyatral temsili altbaşlığıyla okurlarını renkli bir dünyaya davet ediyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

İkinci Dünya Savaşı Tarihi – John Walton, Owen Booth (Kronik Kitap)

Her yönüyle tüm dünyayı etkileyen önemli bir tarihi olayın perde arkasına bir göz atmaya ne dersiniz? Birçok filme, kitaba, belgesele konu olmuş İkinci Dünya Savaşı’nı; John Walton ve Owen Booth detaylardan ve teknik ifadelerden kaçınarak sürükleyici bir şekilde İkinci Dünya Savaşı Tarihi adıyla kaleme alıyor. Aynı zamanda okurun çıktığı bu çarpıcı tarihi yolculuğa fotoğraflar, çizimler ve haritalar da eşlik ediyor. Siz de cephelerde geçen süreçlerden ülkelerdeki sosyolojik ve psikolojik etkilere kadar geniş çaplı bir okuma yapmak isterseniz Kronik Kitap etiketiyle raflarda yerini alan kitaba bir göz atın deriz. Belki daha sonra Kronik Kitap’tan çıkan Birinci Dünya Savaşı Tarihi kitabı da ilginizi çekebilir, bu da bizden size küçük bir not olsun.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Bahçe Sokak, 10 Numara – Felicita Sala (Yayomi Kitap)

2020 yılında en iyi illüstratör dalında Andersen Ödülü’nü kazanan yazar Felicita Sala’dan iştah açıcı bir öykü haberi geliyor. Bu haber sadece 3 yaş ve üzeri çocuk okurlara gelmiş gibi görünse de her yaş grubundan okurun keyifle okuyabileceği bir resimli öykü kitabı olarak raflarda bekliyor. Farklı kültürleri bir sofranın etrafında buluşturan Bahçe Sokak, 10 Numara hem birbirinden farklı tariflerle iştah açıyor hem de paylaşıma, bir arada olmaya, farklı kültürlere ve çeşitliliğe dair farkındalık kazandıracak bir okuma sunuyor. Siz de çocuklarınızla birlikte mutfakta vakit geçirerek farklı kültürleri kucaklayan bir yolculuğa çıkmak isterseniz Yayomi Kitap’tan çıkan Bahçe Sokak, 10 Numara’nın sayfalarını çevirmeye başlayın. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını okumak için tıklayın.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.