Bookinton

Bu haftaki konuğumuz, ofis ve ev ofisler için ürünler sunan kurumsal bir şirketin çatısı altında kurulmuş bir kitap kulübü: Leitz Kitap Kulübü.

Banu Demir

Leitz Türkiye Pazarlama Müdürü, Özlem Ankaralı Efe, “Leitz, ofisler ve ev ofisler için ürünler sunan yüz elli yıllık bir Alman markası. Geçtiğimiz yılın sonunda Instagram’da WorkLeitzBalance başlıklı iş-yaşam dengesini öncelediğimiz yeni bir uygulama başlattık. Takipçilerimize iş-yaşam dengesine yönelik içerikler, ipuçları ve tavsiyeler sunuyoruz. Kitap kulübümüz de bu amaçla kuruldu. Aslında Mart 2022’den bu yana takipçilerimize o ay okuyabilecekleri kitap tavsiyeleri veriyorduk ve muazzam ilgi görüyordu. Bu kadar ilgi görünce neden olmasın dedik ve yine takipçilerimizin isteğiyle kitap kulübümüzü oluşturduk.” diyor.

Kitap Kulübünde Okunacak Kitaplar Nasıl Seçiliyor?

Her ayın başında kulübün bir sonraki ay için önereceği kitaplar hazırlanıyor. Katılımcılar çoğunlukla beyaz yakalı çalışanlar olduğundan kişisel gelişim, teknoloji ve iş dünyası kitapları, klasikler, yeni çıkan kitaplar gibi farklı türlere öncelik veriyorlar. 

İkinci aşamada, kitap kulübü üyelerine okumak istedikleri kitapları sosyal medya üzerinden soruyorlar. Bütün öneriler toplandıktan sonra, Instagram hikâyelerde, farklı kategorilerdeki kitaplardan oluşan bir anket yapıyorlar ve tüm kategoriler içinde en çok oy alan kitap, bir sonraki ayın yorumlanacak kitabı olarak belirleniyor.

Örneğin Eylül ayı için hazırlanıp oylamaya sunulan kitap önerileri şöyle: 

  • Gerd Leonhard – Teknolojiye Karşı İnsanlık 
  • Martin Ford – Robotların İktidarı, Yapay Zekâ Dünyaya Nasıl Hükmedecek? 
  • Eddie Jaku – Bir Auschwitz Mahkûmunun Umut Veren Yaşam Öyküsü 
  • Matt Haig – Gece Yarısı Kütüphanesi 
  • Arda Keskinkılıç – Gestumblindi

Toplantıların Akışı Nasıl Planlanıyor?

Yaz aylarında verdikleri aradan sonra, bu sezonun ilk toplantısı Eylül ayı sonunda yapılacak. Her ay beş kitap önerisi yapılıyor ve en çok oyu alan eser bir sonraki ay yorumlanıyor. Örneğin Eylül ayındaki toplantıda bir önceki oylamayı kazanan Harper Lee’nin Bülbülü Öldürmek kitabı üzerinden katılımcıların görüşleri paylaşılacak.

Diğer Kitap Kulüplerinden Farkları Var mı?

Takipçilerin yoğun talebiyle kurulmuş çevrim içi bir kulüp olmaları ilk öne çıkan özellikleri. Bir diğeri ise iş dünyasından katılımın yoğun olması nedeniyle ve gelen taleplerle iş kitaplarına öncelik veriyor olmaları diyebiliriz. Şimdiye kadar önerilen kitaplardan bazıları da bunun göstergesi: David Orrell – Bir Bakışta Ekonomi, James Clear – Atomik Alışkanlık, Harvard Business Review – Kendinizi Yönetmek, Andrew V.Edwards – Dijital Her şeyi Yok Ediyor, Mark Jeffrey – Data Driven Marketing gibi.

Katılımcı Profili Nasıl?

Kitap kulübüne, genelde farklı yaş gruplarından beyaz yaka çalışanlar katılıyor. 

Katılımcıların Leitz Kitap Kulübü ile İlgili Yorumları

Leitz Kulübünde olmak mutluluk kaynağı. Gestumblindi’nin okunması ve bu değerli kitaplar arasında yer bulması gurur verici. Teşekkür ederiz.” – ardakeskinkilic 


Adı: Leitz Kitap Kulübü
Buluşma Sıklığı: Ayda 1 kez
Hangi türde okuyorlar: Kişisel gelişim, klasikler, teknoloji – iş dünyası ve güncel kitaplar.
Platform: Instagram
Kimler Katılabilir: Edebiyat konuşmak isteyen herkes katılablir.
Katılımcı Sayısı: 180
Kurucu: Leitz Türkiye
Başvuru Link: Buraya tıklanarak üyelik bilgisine ulaşılabilirsiniz.
Instagram: leitzturkiye

Diğer kitap kulüplerini incelemek için tıklayın.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.