Marka-Kültür-Hafıza

Yayınevi:

Düzenleyen: Özlem Gökbel

Marka kavramını bilinen söylemleri dışında farklı bakış açıları ile ele alan ve markalaşma niyeti olanlar için önemli ipuçları sunan, Âsûde Alkaylı’nın derlediği Marka-Kültür-Hafıza kitabı Elma Yayınevi etiketiyle okurlarla buluştu.

Sitede Yayınlanma Tarihi: 7 Kasım 2022
Kategoriler:

İnceleme

8 yazar, 40’tan fazla başlık ve sayısız detayla Marka-Kültür-Hafıza; geçmişi güncelliyor, acemiliği ustalıkla, zorluğu dayanıklılıkla yepyeni bir beceriye ve çok farklı bir iç görüye dönüştürüyor. Markalaşmayı tam anlamıyla masaya yatıran kitap; tarihsel süreçler, kurumsal yapıları, yenilikçiliği, hafızadan beslenmeyi ve illaki bir kurum kültürü oluşturmayı anlatıyor.

Alanında uzman isimler Marka-Kültür-Hafıza kitabında buluştu

Birbirinden ilham verici ve bilgilendirici yazıları bu kitap için kaleme alan Zafer Toprak, Besim F. Dellaloğlu, Kamil Fırat, Görgün Taner, Funda Tekelioğlu, Özalp Birol, Hakan Güldağ gibi alanlarında uzman değerli isimleri bir araya getiren ve literatüre önemli bir eser kazandıran kişi ise kitabı hazırlayıp, derleyen İletişim, Marka, Pazarlama Eğitmeni ve Araştırmacı Âsûde Alkaylı.

Marka geliştirmenin nicelik değil nitelik işi olduğunun altını çizen Alkaylı, fark yaratan fikirlerin kültür, hafıza ve çeşitlilikten beslendiğini, markalaşmanın kendinden uzun yaşayacak bir süreç hayal etmek, yurttaş kalitesinin artışına hizmet etmek ve işini iyi yapmak ile mümkün olduğunu savunuyor.

«Kültür ve hafızadan beslenen yeni nesil bir marka vizyonu nasıl kurulur?» diye soranlar için güçlü bir kaynak kitap

Markanın başta tarih ve kültürle olan ilişkisi olmak üzere; iktisat tarihi bağlamı, sosyolojisi, ülkemizdeki ve yurt dışındaki örnekler, kültür sanat dünyasındaki yansımaları, medya marka ilişkisi, kişisel markalaşma süreçleri, yılmazlık ve marka ilişkisi gibi farklı yönleri ile değerlendiren yazılardan oluşan Marka-Kültür-Hafıza kitabı, gün geçtikçe derinleşen ve genişleyen “marka meselesini” sıra dışı yönleriyle ele alıyor.

8 değerli yazarın birikim ve vizyonunu okurlarla paylaştığı kitap; girişimciler, markalar, marka olmak isteyen kişi ve kurumlar, bu alanda çalışanlar gibi oldukça geniş bir kitle için gerçek bir  kaynak.

Kitapta yer alan bazı başlıklar

  • Osmanlı’da iktisat politikaları ve marka
  • Alameti farikadan markaya
  • Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e: Bir ülkeyi markalaştırmak
  • Marka ve tüketim toplumu
  • Markanın tarihselliği
  • Kültür… Kültürel değerlerin kapsayıcılığında marka olabilmek
  • Popüler kültürün yükünü Andy Warhol’un omuzlarına yüklemek
  • Pazarlama, marka, kültür ve sanata geçişte bir mola
  • Since… derken?

KÜNYE

Yayınevi: Elma Yayınevi
Derleyen: Âsûde Alkaylı
Yazarlar: Zafer Toprak, Besim F. Dellaloğlu, Kamil Fırat, Görgün Taner, Funda Tekelioğlu, Özalp Birol, Hakan Güldağ, Âsûde Alkaylı
Genel Koordinatör: Akif Aktuğ
Editör: İpek Arman
Redaktör: Tülin Ceceli
Kapak Tasarımı ve Mizanpaj: Çiğdem Karademir
Proje Editörlüğü: Yuka Ajans
Dizi: Kurgu Dışı
Tür: İş ve Yönetim
Sayfa Sayısı: 200
Ebat: 13,5 x 21 cm
Yayın tarihi: Ekim 2022

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını okumak için tıklayın.

Yorumlar (0)

Yorumlar

Henüz Bir Yorum Yok

Be the first to review “Marka-Kültür-Hafıza”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer İnceleme ve Tanıtımı Yapılan Kitaplar