Bookinton

Her cumartesi olduğu gibi bu hafta da kitaplığınızda yerini almak için raflarda sabırsızlıkla sizleri bekleyen yeni çıkan kitapları listeledik. İşte, 24 – 29 Nisan haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız. 

Listemizde bu hafta; Nobel Edebiyat Ödüllü bir yazarın kendi özelinden yola çıkarak toplumsal bir konuyu irdeleyen romanın yanı sıra farklı alanlarda yazılmış 3 kurgu dışı kitap; travmalarla başa çıkmak için size yol gösteren bir kişisel gelişim kitabı, yeme bozukluklarının ve obezitenin tedavisine dair yenilikçi bakış açısı sunan bir kitap, siyasete ve siyasetin nasıl finanse edildiğine dair kurgu dışı bir üçlemenin son kitabı yer alıyor. Ayrıca  8-12 yaş arası okurların okuyabileceği, geleceği çok boyutlu düşündürtecek bir kitap ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Olay – Annie Ernaux (Can Yayınları)

Rüyasında görüp mutlaka yazmalıyım diyen ve kitabının konusunu yine kendi mahreminden seçen bir yazar… Kimden mi bahsediyoruz, tabii ki Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Annie Ernaux’dan. Daha önce Kürtaj adıyla yayımlanan kitabı bu sefer Olay adıyla Can Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluşuyor. Ernaux Olay’da, okurlarını yine şaşırtmayacak kadar büyük bir dürüstlükle 23 yaşında yaşadığı yasadışı kürtaj deneyimini anlatıyor. Sade ve etkileyici diliyle kendi hayatının belki de en özel kesitini sunan Ernaux, aynı zamanda kadına, bireye, aileye, topluma ve kadın bedenine dair de sorgulayıcı bir metin sunuyor. Üstelik sizler için küçük bir not daha bırakıyoruz; kitabı okuduktan sonra Audrey Diwan’ın bu kitaptan uyarladığı filmini de izleyerek bu deneyimi bir kez daha yaşayabilirsiniz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

O An – M. Barış Muslu (Doğan Kitap)

Siz de travmalarınızla yüzleşmek ve onların üstesinden gelmek için çeşitli kaynaklar mı arıyorsunuz? Sizleri NeuroFormat ile tanıştıralım. Barış Muslu’nun yedinci kitabı olarak raflardaki yerini Doğan Kitap etiketiyle alan O An, “beynimizi ve vücudumuzu stres ve birikimler değil ‘anlar’ hasta eder” diyerek okurlarına o anları nasıl temizleyebileceklerini anlatıyor. Muslu, NeuroFormat konusunda verdiği seminerlerde anlattıklarının daha geniş bir çevreye yayılmasını istediği için kaleme alıyor O An’ı. NeuroFormat’ın ne olduğunu merak edenleri ve travmaya neden olan “o an”ları temizlemek isteyenleri 2023 güncel uygulamalarıyla O An bekliyor. Siz de beyninize ve vücudunuza zarar veren travma listelerini silip mucizeyi yaşamak için sayfaları çevirmeye başlayın. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Yeme Bozuklukları için Şema Terapi – Dr. Susan Simpson, Dr. Evelyn Smith (Psikonet Yayınları)

Yeme bozukluklarının nedeni nedir ve tedavi edilebilir mi? İşte, yeme bozuklukları ve obezite konusunda uzmanlaşmış klinik psikologlardan alanına rehberlik edecek bir kitap. Psikonet Yayınları etiketiyle çıkan Yeme Bozuklukları için Şema Terapi, yeme bozukluklarının tedavisine yenilikçi ve erişilebilir bir bakış açısı sunuyor. Dr. Susan Simpson ve Dr. Evelyn Smith tarafından kaleme alınan kitap, şema terapinin yeme bozukluğu tanı gruplarında uygulanışını özetleyerek hem pratik noktaları, ortak zorlukları ve terapötik süreci ortaya koyuyor hem de  ayrıntılı vaka örnekleri sunuyor. Şema Terapi’nin kurucusu Jeffrey Young’un önsözüyle bu alanda çalışan, çalışmak isteyen veya bu konulara meraklı olan okurlara eşsiz bir kaynak olarak sunuluyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Siyaseti Besleyenler Siyasetten Beslenenler – Ozan Bingöl (Sia Kitap)

Siyasetle ilgili kitaplar okumayı sevenlerden misiniz? O zaman Ozan Bingöl’ün siz okurlara bir haberi var. Demokrasi Üçlemesi’nin son kitabı olan Siyaseti Besleyenler Siyasetten Beslenenler Sia Kitap etiketiyle raflarda okuruyla buluşmak için bekliyor. Bingöl Demokrasi Üçlemesi’nde; ilk kitabı Kontrolsüz Güç’te vergileri ve vergi sistemini, Obez Devlet adlı ikinci kitabında alınan vergilerin nerelere ne kadar harcandığını ortaya koyarken üçlemenin son kitabı olan Siyaseti Besleyenler ve Siyasetten Beslenenler’de de siyasetin nasıl finanse edildiğini gözler önüne seriyor. Uzun bir zincirin bir halkasını oluşturan bu konular iktidar kavramına, iktidarı elinde bulunduranlara ve iktidar çevresini oluşturanlara ışık tutuyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Yeni Gelen – David Almond (Günışığı Kitaplığı)

Hans Christian Andersen Ödülü sahibi David Almond’ın kalemi ve Marta Altés’in çizimleriyle hayat bulan gençlik romanı Günışığı Kitaplığı etiketiyle 8-12 yaş aralığındaki okurlarını bekliyor. Yeni Gelen; sınıfa yeni gelen ve farklı olarak işaret edilen George’un hikâyesini konu alırken arkadaşlık, özgürlük, bilim gibi kavramlar konusunda da okurlarını yeniden düşünmeye itiyor. Çocuklara sorgulayıcı bir okuma sunan kitap onları, geleceği çok boyutlu düşünmeye çağırıyor. Siz de sert ve gizemli bir yapıya sahip olan George’un hikâyesini keşfetmek, onunla arkadaş olmak ve bir “ihtimal” olup olmadığını cevaplamak isterseniz Yeni Gelen’in sayfalarını çevirmeye başlayın. Bizimle de “ihtimal” olup olmadığını paylaşmak isterseniz yorumlarda buluşalım.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.