Bookinton

Şekerlikler dolduruldu, telefonlar edildi… Birbirini hatırlamanın en güzel yolu keşfedildi.  Bayramın ikinci gününde Bookinton olarak biz de sizler için buraya hatırlanmaya değer küçük bir hediye bırakıyoruz. İşte, 17 – 22 Nisan haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız. 

Listemizde bu hafta; Nobel Edebiyat Ödüllü bir yazardan bir anne ve kızı arasındaki hem zayıf hem de sarsılmaz bağa dair dokunaklı bir kitap, okurlarını kendileri ile yüzleştiren bir roman ile alışılanın dışında bir hikâye kitabı yer alıyor. Ayrıca çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için de 2 farklı; 10 yaş ve üzeri çocuklar için macera dolu bir roman ile 5 yaş ve üzeri çocuklar içinse affetmeye ve affedilmeye yönelik sessiz bir kitap ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Bir Kadın – Annie Ernaux (Can Yayınları)

yeni çıkan kitaplar - bir kadın

Annem hakkında yazıyorum çünkü onu dünyaya getirme sırası sanırım bende” demiş Annie Ernaux 46 yaşındayken annesini anlatmaya başladığında. Dokunaklı bir kaleminiz ve anlatacak hikâyeleriniz varsa yapacağınız tek şey yazmaktır. İşte 2022 Nobel Edebiyat Ödüllü Annie Ernaux, kendini ve babasını anlattığı kitaplarından sonra annesini ve anne kız ilişkilerini anlattığı Bir Kadın’ı kaleme alıyor ve ortaya çok kısa ama etkileyici bir anlatı çıkıyor. Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Bir Kadın, annesinin hikâyesi üzerinden bir kuşağın ve bir toplumun hikâyesini dokunaklı bir dille anlatıyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Utanmaz – Selda Terek (Destek Yayınları)

yeni çıkan kitaplar - utanmaz

“Hayır” demeyi ne imkânsız hâle getirir? Belli koşullar altında insan her şeyi yapabilir mi? Gerçeğin peşinden giderken insan kendini bir anda yapmayacağım dediği şeyleri yaparken bulursa ne olur, masumiyetini hâlâ koruyor olur mu? İnsanın başına gelen kazalarda kendisinin de payı var mıdır? İşte, tüm bu sorular çevresinde şekillenen Utanmaz;  kötülüğün, iyiliğin, masumiyetin ve vicdansızlığın sınırlarında gezinen bir roman. Selda Terek’in akıcı kalemiyle hayat bulan ve Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Utanmaz, okurlarına ayna tutmak ve kendilerini sorgulamaları için onları bekliyor. Kalıplarınızdan çıkmaya hazır olun!

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Memnun Kalırsın – Emrah Serbes (İletişim Yayınları)

yeni çıkan kitaplar - memnun kalırsın

İnsan hikâyeleri okumayı sevenlerden misiniz? Ancak bahsettiğimiz sıradan mutlu insan hikâyeleri değil… Eğer rahatsız edecek sarsacak hikâyeler okumayı seviyorsanız veya bunu deneyimleyecek bir kitap arıyorsanız Emrah Serbes’in Memnun Kalırsın adlı hikâye kitabı tam da size göre olabilir. İletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Memnun Kalırsın, “Şahsi Hikâyeler”, “ Çürüme Hikâyeleri” ve “Olağan Hikâyeler” olarak üç farklı bölümden oluşuyor ve her bölümünde okura farklı bir deneyim tattırıyor. Hayatın acımasızlığı, adaletsizliği ve yalnızlığı içindeki insan hikâyelerinden bir adamın yavaş yavaş mavi oluverdiği olağandışı hikâyelere kadar sizleri geniş ve çarpıcı hikâyeler bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Mayısın Üçüncü Haftası – Melis Sena Yılmaz (Günışığı Kitaplığı)

yeni çıkan kitaplar - mayısın üçüncü haftası

Melis Sena Yılmaz çocuklara bu sefer Bozcaada’dan sesleniyor. Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan Mayısın Üçüncü Haftası, Melis Sena Yılmaz’ın etkileyici kalemi ve Zeynep Ertunç’un renkli çizimleriyle 10 yaş ve üzeri çocukları gizem dolu bir maceraya davet ediyor. Adanın tarihi atmosferi içinde geçen olayların arka planında iyi ve kötü kavramlarını da yorumlayan Yılmaz, önyargıların yıkıcılığının altını çizerek hepimizin aslında birbirimize ne kadar ihtiyacı olduğunu da anımsatıyor. Siz de gizemli tekerlemenin yol açtığı tuhaflıkların izini süren iki çocuğun yaşadıklarına tanıklık etmek isterseniz Bozcaada’ya doğru yola çıkmaya hazırlanın.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Leo’yu Affediyorum – Kerascoët (Redhouse Kidz)

yeni çıkan kitaplar - leo'yu affediyorum

Birçok çizgi romana ve animasyona imza atan Fransız illüstratörler Marie Pommepuy ve Sebastien Cosset çiftinin kendilerine taktıkları Kerascoët ismiyle hayat bulan Leo’yu Affediyorum, özür dilemeyi ve affetmeyi birlikte öğrenerek büyümek için çocukları kelimelerden sıyrılmış bir kitap deneyimine davet ediyor. 5 yaş ve üzeri çocuklara yönelik bir hikâye sunsa da yetişkinlerin içindeki çocuklara da seslenerek mahcubiyet, kaygı, üzüntü, affetme ve affedilme konularında unuttuklarını hatırlamalarına yardımcı oluyor, üstelik kitabın sonunda yer alan “Bu kitabı nasıl okursunuz?” rehberi eşliğinde. Redhouse Kidz’den çıkan kitap hem minik okurlarını hem de içindeki çocuğa bir armağan sunmak isteyen yetişkinleri bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.