Bookinton

Kitap severlerin sonu gelmez upuzun okuma listelerine ekleyebilecekleri birkaç madde de Bookinton ailesinden gelsin. Her cumartesi günü olduğu gibi bu hafta da yeni çıkan kitap listesiyle karşınızdayız. İşte, 1 – 6 Mayıs haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız. 

Listemizde bu hafta; otobiyografik özellikler taşıyan bir psikolojik inceleme kitabı, şiddet kavramının politika üzerindeki etkisini irdeleyen çok boyutlu bir felsefi deneme, çağdaş felsefenin önemli isminden benlik arayışına doğru bir yolculuk ve finansal dünyanın dengelerini değiştiren bir kripto para birimine dair okuma sunan kurgu dışı bir kitap yer alıyor. Ayrıca 8-12 yaş aralığındaki çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için de,  bütün zorluklara rağmen hayata yeniden başlamayı konu alan sımsıcak bir roman ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Geride Kalan – Mary Cregan (Okuyan Us Yayınları)

Hayatın en zorlu deneyimlerinden biridir bir kayıp yaşamak. O kaybın yarattığı duygu karmaşasının ve umutsuzluğun üstesinden gelmek… Siz de bu zorlu deneyimi yaşamış ve yas sürecinin o karanlık dehlizlerinden geçmiş biri tarafından kaleme alınmış gerçek ve samimi bir okuma yapmak ister misiniz? Cevabınız evetse Okuyan Us Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Geride Kalan, size o karanlık yolda yalnız olmadığınızı hissettirecek samimiyette bir okuma sunuyor. Kızının kaybından sonra kendini intiharın eşiğinde bulan ancak bir şekilde bu umutsuzluğun üstesinden gelen Mary Cregan, bu acıyla karşılaşmış okurlarına tekrar hayata tutunmak için bir ilham kaynağı oluyor. Üstelik bilimsel araştırmalar bu karanlık yolculuğun aydınlatıcı unsurlarından biri olarak sunuluyor.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Şiddet ve Politika: Felsefede Temel Tartışmalar ve Konumlar – M. Ertan Kardeş (VakıfBank Kültür Yayınları)

Politik felsefe alanındaki çalışmalarıyla bilinen M. Ertan Kardeş, çok boyutlu bir konu olan şiddet kavramını çoklu bir stratejiyle ele alıyor.  Şiddet kavramının politik düzeni nasıl etkilediği konusunda teorik bir çerçeve sunan Şiddet ve Politika: Felsefede Temel Tartışmalar ve Konumlar, çizilen teorik çerçeveyi örneklerle de destekleyerek okurlara şiddetin politikaya olan etkisi üzerine geniş bir analiz sunuyor. 4 farklı bölümden oluşan kitap; iktidar, güç ve şiddet üçgenindeki ilişkileri Platon’dan Jean Paul Sartre’a Thomas Hobbes’tan Carl Schmitt’e kadar farklı düşünürlerin şiddet kavrayışlarını analiz ederek gözler önüne seriyor. VakıfBank Kültür Yayınları etiketiyle çıkan kitap, çok boyutlu felsefi bir okuma yapmak isteyenleri raflarda bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Olay – Slavoj Zizek (Monokl Yayınevi)

Çağdaş felsefenin önemli isimlerinden biri olan Slavoj Zizek’ten felsefe okurlarına taptaze bir haber. Monokl Yayınevi etiketiyle çıkan Olay, Zizek’in hayatı boyunca geliştirdiği felsefi projesinin temel kavramlarını Budizm, Psikanaliz ve Batı Felsefesi gibi farklı anlam evrenlerinde ele alışını anlatıyor. Yoğun bir dil kullanarak kaleme aldığı Olay kitabıyla Zizek, okurlarını benlik arayışına doğru felsefi bir yolculuğa çıkarıyor. Felsefi çalışmalar ve düşünceler ilginizi çekiyorsa veya felsefi okumalarınızı farklı bakış açılarıyla zenginleştirmek istiyorsanız Zizek okumalarına belki de Olay kitabından başlayabilirsiniz. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Bitcoin – Satoshi Nakamoto (Ether Kitap)

Çağın en önemli teknolojik yeniliklerinden biri olan kripto para dünyasına meraklı olanlara Ether Kitap’tan güzel bir haber var. Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun bitcoin hakkında yazdığı her şey Phil Campagne tarafından derlenerek Bitcoin adıyla kripto para dünyasının temellerini anlamak isteyenler için başvuru niteliğinde raflarda bekliyor. Finansal dünyada büyük değişimlere neden olan Bitcoin, isminden de anlaşılacağı üzere, kripto para biriminin nasıl çalıştığını ve nasıl orataya çıktığını merak edenlerle geleceği hakkında fikir edinmek isteyenlere kapsamlı bir okuma sunuyor. Merkezi olmayan bu para birimi sisteminin finansal dünya da daha nelere neden olacağını ve geleneksel finansal düzeni nasıl değiştirebileceğini ön görmenizde size kaynaklık etmek için bekliyor.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Fakirdağ – Saliha Nilüfer (Günışığı Kitaplığı)

Hayatın akışını değiştiren ani olaylarla karşı karşıya kalmak ve onlarla baş etmek… Hatta bazen bilinmeyen bir yerinden hayata yeniden başlamak…Üstelik bu tarz zor durumlarla çocukların da baş etmek zorunda kalması…İşte, yazar ve çevirmen Saliha Nilüfer bu sefer okurlarına buradan; keşifler, efsaneler ve oyunlarla kurulan yeni bir hayattan sesleniyor. Günışığı Kitaplığı etiketiyle raflardaki yerini alan Fakirdağ, 8-12 yaş aralığındaki çocuklara yeniden bir hayat kurmanın zorluğunu aile bağları, arkadaşlıklar ve dayanışma çerçevesinde anlatıyor. Fakirdağ, Nilüfer’in yalın anlatımıyla gizem ve macera dolu sıcacık bir roman olarak okurlarını bekliyor.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.