Bookinton

6 Şubat ve 20 Şubat’ta gerçekleşen depremler bölgedeki 10 ilde yaşayan insanlar başta olmak üzere hepimizin hayatını etkilemeye devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları bölgedeki fiziksel ihtiyaçları gidermeye çalışırken bizler de çadır kentlerde yaşamaya başlayan depremzedeler için güvenilir dayanışma topluluklarının bilgilerini paylaşarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda afet bölgelerindeki LGS ve YKS öğrencilerine ücretsiz olarak sınav hazırlık kitabı gönderen kurumları sizin için derledik.

Çiğdem Yalman Kopan 

Maslow’un piramidindeki fizyolojik ve güvenlik gereksinimlerini tamamlayabilmiş depremzede aileler için akıllardaki sorulardan biri de şu: “Peki, bundan sonra ne olacak?” Çocuk gelişim uzmanları, klinik psikologlar, doktorlar ve çocuk sağlığı uzmanları sosyal medya aracılığıyla deprem bölgesinden başlayarak depremden dolaylı veya doğrudan etkilenmiş tüm çocuklar için iletişim kurma önerileri paylaşıyor. Bunların yanında daha büyük yaş grupları için de bir sınav endişesi var. Deprem bölgelerindeki çocukların ve yakınları depremden etkilenmiş çocukların sınavlara hazırlık süreçleri nasıl devam edecek? 

Bu, üzerine uzun uzun konuşulması ve alternatifli çözümler bulunması gereken bir konu ama en azından Bookinton Kitap Platformu olarak bu çocuklarımıza test kitaplarını ücretsiz olarak ulaştırmayı hedefleyen kurumlardan sizleri haberdar etmek istedik. Desteklerin tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşması dileğimizle, yaralarımızı birlikte saracağız.

İşler Yayın Grubu Kitap Yardımı

İşler Kitabevi’nin web sitesinde yayımladığı duyuruda afet bölgesinde ikamet eden sınav grubu (LGS ve YKS hazırlık) öğrencilerinin yardımcı kaynak ihtiyaçlarını gidermek üzere bir kayıt formu paylaştı. 

Bu forma isim, soy isim, irtibat numarası, sınıf bilgisi (5 – 12. Sınıflar, LGS Hazırlık, TYT – AYT Hazırlık (Mezun) seçenekleri verildi), bulunulan il ve ilçe bilgilerinin yanı sıra ikametgâh belgesinin yüklenmesi gerekiyor. Akabinde form İşler Kitabevleri AFET Destek Ekibi tarafından değerlendiriliyor. 

Yardım için öncelik verilen şehirler ise şöyle:

  • Kahramanmaraş
  • Adıyaman
  • Hatay (Erzin hariç)
  • Malatya (Darende hariç)
  • Nurdağı (Gaziantep) ve 
  • İslahiye (Gaziantep)  

Sorularınız için İşler Yayın Grubu ile direkt iletişime geçmek için e-posta adresi: deprem@isler.com.tr

Bu projeye destek veren yayınevlerinin listesine buradan ulaşabilirsiniz. 


Gönüllü Ders Platformu (gonulluders.com)

LGS’ye hazırlanan 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine gönüllü öğretmenler tarafından ücretsiz online eğitim desteği sunmak için kurulan bir platform olduğunu biliyor muydunuz? 

gonulluders.com web sitesi üzerinden öğrenci başvurusu ve gönüllü öğretmen başvurusu kaydı alınıyor. Depremzede öğrenci için kayıt formunu öğrencinin kendisi veya velisi doldurabiliyor. Bu oluşumda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden bir veya birkaçını seçebilirsiniz. 

Bunların yanı sıra psikolojik destek almak isteyen öğrenciler için Rehberlik hizmeti de bulunuyor. Eğitim – Öğretim süreci Mart ayının ilk haftası başlayacak. Şubat sonuna kadar başvuru yapılabilir. 


Akademi Derneği Test Kitabı Destek Kampanyası

15 Şubat’ta Akademi Derneği öncülüğünde ülke genelinde “Test Kitabı Destek Kampanyası” başlatıldı. 

Bu kampanya dahilinde AYT, TYT ve YDT’ye uygun olacak şekilde sınav hazırlığında olan depremzede gençlerin faydalanabileceği (konu anlatımlı dahil) test kitapları, deneme kitapları, soru bankaları ve fasiküller gibi destekler kabul ediliyor.  

Kampanya için nakdi yardım kabul edilmemekle birlikte yalnızca yukarıda belirtilen türdeki test kitapları kabul ediliyor. Gönderilen ikinci el kitapların ise yıpranmamış, üzerinde soru çözülmemiş ve kullanılmamış durumda olması bekleniyor. 

Kampanyaya katılım için son tarih: 12 Mart 2023.

Derneğin web sitesindeki açıklamaya göre kabul edilen kitaplar bu tarihten sonra Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla depremzede gençlere ulaştırılacağı belirtiliyor. 

Destek vermek için Akademi Derneği iletişim kanallarına şuradan ulaşabilirsiniz. 


Gelecek dönemlerdeki test kitabı yardım ve bağış kampanyaları duyurularını bu sayfa üzerinden güncellemeye ve duyurmaya devam edeceğiz. 

Diğer gündem yazılarına ulaşmak için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.