Cadılık: Antik Çağlardan Günümüze Korkunun Tarihi
Yazan: Ronald Hutton
Düzenleyen: Burcu Gebeş
Ronald Hutton’ın kaleme aldığı, Say Yayınları’ndan çıkan Cadılık kitabı, cadılığın bağlamını, inançlarını, Avrupa tarihindeki kökenlerini derinlemesine inceliyor ve cadılarla ilgili tutumlara dair pek çok sorunun cevabını veriyor.
Orjinal Adı: The Witch: A History of Fear
Orjinal Dili: İngilizce
Ülke: İngiltere
Türü: Araştırma, inceleme
Türkçe Baskı: Kasım 2024
Okur Yaşı: Yetişkin
Hedef Kitle: Araştırma, inceleme severler
Sayfa Sayısı: 336
Çevirmen: Nurdan Soysal
Ebat: 13,5×21
İnceleme
Cadılık, erken modern Avrupa döneminde öne çıkmış bir olgu olsa da, kökleri coğrafi olarak oldukça çeşitli ve tarihsel olarak çok derindir. Paganizm ve cadılık konusunda önemli bir otorite olan Ronald Hutton, bu çarpıcı kitabında antik dönemden erken modern döneme cadılığın izini sürüyor. Hutton, Avrupa’daki ünlü cadı mahkemelerini derinlemesine incelerken, Afrika, Orta Doğu, Güney Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika gibi bölgelerde cadı olduğu düşünülen kişilere nasıl muameleler yapıldığını da araştırıyor. Yeni antropolojik ve etnografik yaklaşımlarıyla kültürel miras ve değişime odaklanırken, şamanizm, halk dini, cadı mahkemelerinin boyutları ve cadılık korkusunun nasıl ortadan kaldırılabileceği gibi konuları da ele alıyor.
Ronald Hutton Kimdir?
Ronald Edmund Hutton 1953 Hindistan doğumlu erken modern Britanya, İngiliz folkloru, Hıristiyanlık öncesi din ve modern paganizm konularında uzmanlaşmış bir İngiliz tarihçidir. Bristol Üniversitesi’nde profesör olan Hutton, bir düzineden fazla kitap yazmış ve sık sık İngiliz televizyon ve radyolarında görünmüştür. Oxford Magdalen College’da burslu olarak görev yapmış olan Hutton, English Heritage’ın komisyon üyesidir.
Hindistan’ın Ootacamund kentinde doğan ailesi İngiltere’ye döndükten sonra Ilford’da bir okula devam etti ve özellikle arkeolojiye ilgi duymaya başladı. 1976’ya kadar bir dizi kazıda gönüllü olarak çalıştı ve ülkedeki odacıklı mezarları ziyaret etti. Cambridge’deki Pembroke College’da ve ardından Oxford’daki Magdalen College’da tarih eğitimi aldı. 1981’den itibaren Bristol Üniversitesi’nde tarih dersleri verdi. Erken Modern Britanya üzerine uzmanlaşan yazar, bu konuda üç kitap yazmıştır: The Royalist War Effort (1981), The Restoration (1985) ve Charles the Second (1990). Diğer kitapları: The Pagan Religions of the Ancient British Isles (1991), The Rise and Fall of Merry England (1994), The Stations of the Sun (1996),The Triumph of the Moon (1999),Shamans (2001),Witches, Druids and King Arthur (2003),The Druids (2007),Blood and Mistletoe (2009).
Kaynak:
Yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın.
Yorumlar
Henüz Bir Yorum Yok