Bookinton

Kuşbakışı bir manzara… Rengârenk kitaplarla dolu. Her biri sizde de ayrı bir heyecan uyandırmaz mı? Zaman yetse de hepsini tek tek inceleyebilsek keşke. Peki ya beğendiğiniz yazarlarla bir araya gelme fırsatı? Kırk yılda bir bulunur! “Okumadan beslenemeyenleri” buluşturan kitap fuarları, her yıl olduğu gibi yeniden kapılarını açmaya hazır. Ya siz?

Sinem Gülcan 

Kültür-sanat etkinliklerinin başladığı “şehre dönüş” aylarında, şüphesiz kitap fuarlarının yeri çok büyük. Beğendiği yazara kitabını imzalatmak için sırada beklerken ona neler söyleyeceğini aklında toparlamaya çalışanlar aramızda mı? Ruhumuzun beslendiği söyleşilerse iyi ki bize bu yaşam koşturmacasında nefes aldırıyorlar. Müdavimleri de var, yoldan geçerken uğrayanları da. Fikrimce havasını solumak bile bambaşka. En çok da okul gezisi ile gelen öğrenciler mutlu ediyor insanı. Küçükken bizi götürdükleri “yüzen kitap fuarı” gemisini gülümseyerek hatırlıyorum. Ne mutlu öğrencilerini edebiyata yönlendiren öğretmenlere. Kitap da sığınılacak bir liman aslında. İşte bu heyecanı paylaşan Bookinton okurları için tarihleri kesinleşen kitap fuarı bilgileri yazımızda. 

Pendik 8. Kitap Fuarı

Pendik Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kitap Fuarı, 29 Eylül – 8 Ekim 2023 tarihlerinde Pendik Sahil Meydanı’nda gerçekleşecek. Söyleşiler, imza günleri ve etkinliklerin yapılacağı etkinlik açılışı 29 Eylül 2023 Cuma, saat 14.00’te yapılacak. 

Karadeniz’in 8. Kitap Fuarı Başlıyor!

Bu yıl 8.’si düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarı, 30 Eylül’de başlayıp 8 Ekim’e kadar sürecek. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bu ücretsiz organizasyon binlerce kitabın yanı sıra süreli yayınlar, dergiler ve fanzinlere ulaşma fırsatı da sunuyor. 

Kültür yayıncılığının altmıştan fazla temsilcisinin yer aldığı fuarda; okurlara, çeşitli yayınevleri aracılığı ile bazı tanınmış yazarlar ve sektöre yeni girmiş genç isimlerle söyleşi yapma imkânı doğacak. 

Fuarda, yirmiden fazla kitabı literatüre kazandıran ödüllü araştırmacı gazeteci-yazar Saygı Öztürk’e kitaplarınızı imzalatarak onunla tanışabileceksiniz (30 Eylül 2023 Cumartesi-saat 12.00). 

Saat 10.00-19.30 arasında açık olacak olan fuarda; 58 söyleşi, müzikli bir dinletinin de yer alacağı 5 şiir ve 6 çocuk etkinliği mevcut. Ayrıca gazete ile dergi yayıncılığı hakkında yayın yapan sivil toplum ve medya kuruluşlarına doğrudan ulaşarak bilgi toplayabileceksiniz. 

Buraya tıklayarak etkinlik takvimine ulaşabilirsiniz.

Ulaşım seçenekleri için tıklayınız.

Kayseri 6. Kitap Fuarı Şanslı Katılımcısını Arıyor! 

Geçen yıl 935 bin 638 ziyaretçi ağırlayan Kayseri Kitap Fuarı’nın altıncısı 13-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda düzenlenecek. 

Duayen tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’nın 21 Ekim’de sevenleri ile buluşacağı fuarda ayrıca  Ahmet Şerif İzgören, Ayşe Bilge Selçuk, Beyhan Budak, Ercan Kesal, Erol Mütercimler ve daha birçok isim okurları ile bir araya gelecek.

Buraya tıklayarak etkinlik takvimine ulaşabilirsiniz.

100 kitap hediye!

Öte yandan, şanslı bir “kitap kurdu”na 100 kitap hediye edilecek. Bunun için tek yapılması gereken fuarın sosyal medya hesabındaki yönergeleri izlemek. Detaylar için tıklayınız.  

Mersin Kitap Fuarı da 8. Yaşında!

14 – 22 Ekim 2023 tarihlerinde CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan 8. Mersin CNR Kitap Fuarı, saat 10.00 – 20.00 arasında ziyaret edilebilecek. Pozitif Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Akdeniz Bölgesi’nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan bu organizasyon, Mersin ve çevre illerden gelecek 100 binin üzerinde kitapseveri buluşturacak.

Yayınevleri, çocuk kitapları yayıncıları, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve dershaneler, vakıf ve birlikler, gazete-dergi yayın grupları, yazar telif ajansları gibi geniş katılımcı profiline sahip fuar 12.500 metrekarelik alanda çeşitli panel ve söyleşilere de ev sahipliği yapacak.

Fuarın hem profesyonel katılımcılara, hem de ziyaretçilere otel rezervasyonu olanağı da sunan web sitesini incelemek için tıklayın.

Buraya tıklayarak bilet satın alabilirsiniz. 

İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu: Birhan Keskin

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından “fuarizmir”de 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında hayat bulacak İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle on binlerce İzmirliyi ağırlayacak. 

Kim Bağışlayacak BeniBaY’ol gibi kitapların yazarı; 2006 Altın Portakal Şiir Ödülü ve 2011 Metin Altıok Şiir Ödülü’nü kucaklayan şair Birhan Keskin onur konuğu olacak. Keskin, Türk edebiyatındaki (Karaduygun – Sema Kaygusuz kitabında) ilk “öykü kahramanı şair” olarak da biliniyor. 

Girişin ücretsiz olacağı fuar, 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Yayıncılık sektörünün bileşenleri, sivil toplum kuruluşları ve kitapseverler 119 bin 400 metrekare açık ve kapalı sergi alanı, seminer salonları, kafe alanları, 2 bin 500 araç kapasiteli ücretsiz otoparkı ve servis olanaklarıyla, iki yaşındaki bu genç fuarın sahip olduğu pek çok imkândan yararlanabilecek. Öyle ki İZKİTAP gerçekleştirilen 80 söyleşi ve 800 imza etkinliğiyle, ilk yılında da kitap fuarları arasında adından söz ettirmişti.

Fuara ulaşabileceğiniz metro ve otobüs bilgileri için tıklayın.

40 Yıllık Gelenek: Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Ne Zaman?

Çok sayıda kültür etkinliğine ev sahipliği yapan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl hem 40. yaşını hem de “Yaşasın Cumhuriyet” temasıyla Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutluyor! 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek bu kapsamlı “gelenek”, yüzden fazla kültür yayınevi ve birçok eğitim yayıncısını kitapseverlerle kavuşturacak. 

Onur yazarı: Nermin Abadan Unat 

Nermin Abadan Unat, fuarın onur yazarı olarak ağırlanacak. Yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci kimliklerinin yanı sıra “kamuoyu” ve “halkla ilişkiler” terimlerini dilimize kazandıran 102 yaşındaki bu öncü ismin, Türkçe ve yabancı dillerde yayımlanmış birçok eseri bulunuyor.

“Sahaflar Sokağı”nın da yer alacağı organizasyonda; baskısı olmayan yayınları, eski ve antik kitapları, plakları, efemera ve kartpostalları bulma imkânı doğacak. Öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz giriş sunulacak. Hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek fuar, 5 Kasım 2023 Pazar akşamı saat 19.00’da sona erecek. 

Buraya tıklayarak kapıda sıra beklemeden online bilet (20 TL) satın alabilirsiniz.

İstanbul Kitap Fuarı’na nasıl gidilir? 

Metrobüs ile Beylikdüzü son durakta indiğinizde fuara kolayca ulaşabilirsiniz. 

Buraya tıklayarak İstanbul Kitap Fuarı ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

NOT: Bursa 21. Kitap Fuarı, 2-10 Mart 2024 tarihlerinde TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilecek. Ankara, Antalya ve diğer şehirlerimizde önümüzdeki yıl gerçekleşecek fuar bilgilerini bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.