Mukayeseli Ülke Analizi – Dr. Hüseyin Karagöz, Prof. Dr. Nazım Ekren, Dr. Mefule Fındıkçı Erdoğan, Kübra Hatice Bildik

Düzenleyen: Selen Şenker

Scala Yayıncılık’tan çıkan ve birbirinden başarılı dört yazarın kaleme aldığı Düşük Kaliteli ve Düşük Oranlı Büyüme Tuzağı: Mukayeseli Ülke Analizi kitabı akademik alanda ve iş dünyasında rehberiniz olması için sizleri bekliyor.

Sitede Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2023
Kategoriler:

İnceleme

Düşük Kaliteli ve Düşük Oranlı Büyüme Tuzağı: Mukayeseli Ülke Analizi kitabı sadece bir iş kitabı değil. Aynı zamanda ekonomi bilgilerinizi tazeleyen, güncel durumları ele alan, G20 ülkelerinin ekonomik yönden ve birçok yöntemden yararlanarak karşılaştırmasını yapan ve ekonomi alanındaki akademik çalışmalarınızda sizlere ışık tutan bir araştırma kitabı.

G20 hakkında neler biliyorsunuz?

1994’te yaşanan Meksika peso krizini hepimiz hatırlarız ya da 1997’deki Asya krizini ya da 1998’deki Rusya krizini… Ardından yükselen piyasa ekonomilerinin küresel ekonomi yönetimindeki temsilinin çoğalması, mali istikrarın sağlanması ve teşvik edilmesi amacıyla görüş alışverişlerine ortam sağlayan bir platform olarak G20 oluşturuldu.

İngilizce olarak Group of 20 (20 Grubu) kavramının kısaltması olan G20, dünya siyasetinin en önemli fikir alışveriş platformlarından biri. Başlangıçta küresel ekonomik istikrarın sağlanmasına odaklanan platform, 2008 yılından beri enerji, kalkınma, istihdam ve yolsuzlukla mücadele, iklim değişikliği, altyapı yatırımları, vergi gibi diğer makro alanlarda da etkinliğini sürdürüyor.

G20 platformundaki ülkeler: ABD, Almanya, Arjantin, Avrupa Birliği, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye.

Ticaret Bakanlığının sitesinden alınan verilere göre: “Küresel ekonomik ve finansal sistem açısından büyük önem taşıyan G20 ülkeleri, küresel gayrisafi hasılanın yaklaşık %80’inden; küresel ticaretin %75’inden fazlasını ve dünya nüfusunun %60’ını temsil etmektedir. Bu da demek oluyor ki dünyanın üçte ikisini baz alan bir çalışma mevcut.

Genel olarak bu kitap, dünyanın sorun yaşadığı çoğu alanda G20 ülkeleri arasındaki çözüm ve çözüm içinde oluşan krizleri politik-ekonomik yönden ele alarak inceliyor.

Arka kapaktan

Bu kitap; ekonomi, ekonomi politik ve ekonometri modellemelerin bir arada sunulduğu disiplinler arası bir araştırmanın sonuçlarını sunmaktadır. Bu çalışma , G20 ülkelerinin 1998-2021 dönemindeki büyüme performanslarını etkileyen faktörlerin irdelenmesini ve ülkeler özelinde avantaj/dezavantaj yaratan farklılıkların neler olduğunun belirlenmesini amaçlıyor. Bu yönüyle kitabın ekonomi, ekonometri ve ekonomi politik çerçevesiyle literatüre katkı sunması bekleniyor.

Yazarlar hakkında…

Prof. Dr. Nazım Ekren Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat bölümünde profesördür ve Düşünce ve Proje Üretim Akademisi müdürlüğü görevini yürütmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi asli üyesi, American Economic Association, European Economic Association üyesi, TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyesidir. Ekonomi ile ilgili lisans ve lisansüstü dersler vermekte, tezler yürütmekte, çalışmalar yapmaktadır.

Mefule Fındıkçı Erdoğan, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Düşünce ve Proje Üretim Akademisi müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir. Finansal Ekonomi alanında doktora derecesine sahiptir. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Ekonometri alanında doktora yapmaktadır. Araştırma alanları arasında; finansal tahmin ve modelleme, uygulamalı makro ve mikro analiz, panel veri modelleri ve istatistiksel yöntemler bulunmaktadır.

Hüseyin Karagöz, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Düşünce ve Proje Üretim Akademisinde araştırmacı olarak görev yapmaktadır. İstanbul Üniversitesi İktisat doktora derecesine sahiptir. Araştırma alanları arasında; makro ve mikro ekonomi, uygulamalı makro ve mikro analiz, panel büyüme, para teorisi konuları bulunmaktadır.

Kübra Hatice Bildik, İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Psikoloji lisans bölümleri ve İktisat yüksek lisans mezunudur. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü doktora öğrencisidir. Politik ekonomi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve siyaset psikolojisi alanlarında araştırmalar yapmaktadır.

Yayınevi: Scala Yayıncılık
Kitap Adı: Mukayeseli Ülke Analizi: Düşük Kaliteli ve Düşük Oranlı Büyüme Tuzağı
Yazar: Dr. Hüseyin Karagöz, Prof. Dr. Nazım Ekren, Dr. Mefule Fındıkçı Erdoğan, Kübra Hatice Bildik
Dizi: Kurgu dışı
Tür: İş kitabı – Ekonomi
Basım Tarihi: 2023
Sayfa Sayısı: 176 sayfa
Ebat: 13,5 x 21 cm

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını okumak için tıklayın.

Yorumlar (0)

Yorumlar

Henüz Bir Yorum Yok

Be the first to review “Mukayeseli Ülke Analizi – Dr. Hüseyin Karagöz, Prof. Dr. Nazım Ekren, Dr. Mefule Fındıkçı Erdoğan, Kübra Hatice Bildik”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer İnceleme ve Tanıtımı Yapılan Kitaplar