Bookinton

Yaz geliyor, okuma listeleri şekillenmeye başladı. Peki, siz yaz okuma listenizi yaptınız mı? Hâlâ listenizi tamamlamadıysanız birkaç öneri de, Bookinton’un her cumartesi günü hazırladığı yeni çıkan listesinden gelsin. İşte, 8 – 13 Mayıs haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız. 

Listemizde bu hafta; ödüllü bir yazardan polisiye-gerilim türündeki kitabın ve aşkın yoruculuğu içinde yine aşka sığınan 4 genç kadının hikâyesini konu alan bir romanın yanı sıra başarının anahtarını hikâyeler ve süreç açıklamalarıyla anlatan kurgu dışı bir kişisel gelişim kitabı yer alıyor. Ayrıca çocuk okurlarımızı da unutmayarak onlar için de okul öncesi çocuklara kırmızı huysuz bir şapkanın hikâyesini anlatan bir resimli öykü kitabı ile 7-12 yaş aralığındaki çocuklara duygulara dair öğretici bir kitap ekledik listemize.

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Sona Kalan: Bir Rizzoli ve Isles Macerası – Tess Gerritsen (Doğan Kitap)

Sürükleyici bir gerilim yolculuğunun son durağına hazır mısınız? Ödüllü yazar Tess Gerritsen, hem gerçek ailesi hem de üvey ailesi katledildikten sonra gidecek yeri kalmayan Teddy Clock’un hikâyesindeki sorulara Sona Kalan: Bir Rizzoli ve Isles Macerası ile cevap buluyor. Sürprizlerle dolu olay örgüsü ve akıcı anlatımıyla okurlarını sayfalara kilitleyen Gerritsen, gerilim ve polisiye roman severlere şölen niteliğinde bir okuma sunuyor. Nefesinizin kesileceği, sayfaları çevirmek için sabırsızlanacağınız bir kitap serisi arıyorsanız veya çoktan bu seri ile tanışmış ve devamını bekliyorsanız hiç vakit kaybetmeyin deriz. Doğan Kitap etiketiyle çıkan bu kitap, cinayetleri çözmek için sizleri bekliyor.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Aşkın Dört Hâli – Neslihan Stamboli (Ayrıkotu Kitap)

90’lı yılların İstanbul’unda aşkın farklı farklı anlamları içinde kendi anlamlarını ve hikâyelerini arayan 4 genç kadın… Kimi kendini suçluluk duygusundan kurtarmak için, kimi para ile aşkın getireceği mutluluğu bulabileceğine inanarak, kimi özgürlüğünü kısıtlamamak için kaçarak kimiyse gizli ilişkilerin ustası olarak aşkın etrafında dolaşıyor. Neslihan Stamboli aşkın dört halini dört ayrı kadın üzerinden, yalın ve çarpıcı bir dille satırlara aktarıyor ve okurlarına farklı perspektiflerden oluşan bir okuma sunuyor. Ayrıkotu Kitap’tan çıkan Aşkın Dört Hâli, aşka dair ve onun getirdiği sorunlar karşısında yorulan ama mücadelelerinden vazgeçmeyen dört kadını sizlerle tanıştırmak için bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Problemleri Kabullen, Başarıya Ulaş: Dünya Genelinde Toyota Kültürü Yaratmak – Nate Furuta  (Optimist Kitap)

Başarının anahtarını arayanlara ilham veren bir kaynak Optimist Kitap etiketiyle geliyor. Toyota’nın sadece Japonya’da değil dünya çapındaki başarısının ardındaki sırları Nate Furuta, sadece kendisinin anlatabileceği ayrıntılarla okurlarla paylaşıyor. Kitap, sürekli büyüyen bir şirketin karşılaşacağı zorluklara ve onlarla nasıl başa çıkılacağına dair rehber niteliğinde bir okuma sunuyor. Başarının en büyük sırrının ise problemleri, ilerlemeyi durduran engeller olarak değil de büyüme ve gelişim fırsatı olarak görüp kabullenme olduğunun altını çiziyor. Problemleri bilinçli ve sistematik bir şekilde yaratıp çözmeyi sürekli gelişim kültürünün temeli olduğunu, Problemleri Kabullen, Başarıya Ulaş: Dünya Genelinde Toyota Kültürü Yaratmak ile iş hayatına farklı bir bakış açısı kazandırarak anlatıyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Huysuz Şapka – Nicola Kent (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları)

Okul öncesi çocuklara resimli bir öykü kitabı haberi Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan geliyor. Yazar ve illüstratör Nicola Kent’in kaleme aldığı ve resimlediği Huysuz Şapka; kardeş ilişkilerine, empatiye, duygulara dair gülümseten bir hikâye sunuyor. Huysuz Şapka, duygular konusunda çocuklara öğretici bir okuma sunarken hayal güçlerini ve okuma becerilerini de geliştiriyor. Kahramanımızın bir gecede kafasına yapışan kırmızı huysuz şapkadan kurtulup kurtulmayacağını veya nasıl kurtulacağını merak ediyorsanız sayfaları çevirmeye hazırlıklı olun. Duygulara dair öğretici renkli bir kitap sizleri bekliyor. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Ben ve Duygularım – Vanessa Green Allen (Buzdağı Yayınevi)

Duygusal gelişim, çocukların duygularını tanımaları, ifade etmeleri ve yönetmeleri… Bu becerilerinin gelişimi için bir destek de Buzdağı Yayınevi’nden geliyor. Vanessa Green Allen tarafından kaleme alınan ve 7-12 yaş aralığındaki çocuklara duygularını tanıma ve yönetme becerisi kazandırmaya yardımcı olan Ben ve Duygularım, bir çocuğun gözünden duyguları keşfetmeye odaklanıyor. Kitapta yer alan hikâyeler ve etkinlikler sayesinde kendi duygularını tanımaya ve ifade etmelerine yardımcı olacak rehber niteliğinde bir kitap olarak okurlarını bekliyor. Çocukların duygusal dünyasına ışık tutarak onlara duygular konusunda farkındalık kazandıracak, üstelik bunu eğlenceli bir şekilde yapacak bir kaynak arıyorsanız Ben ve Duygularım tam da sizin aradığınız kitap olabilir. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını incelemek için tıklayın

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.