Bookinton

Her cumartesi günü hazırladığımız yeni çıkan kitaplar listesinde bu hafta da birbirinden farklı 5 kitap seçtik. İşte, 5 – 10 Haziran haftasına ait yeni çıkan kitaplar listesi…

Begüm Saracel

Bookinton editörleri olarak bu hafta da her biri farklı yayınevi etiketi taşıyan farklı türdeki 5 yeni çıkan kitapla karşınızdayız.

Listemizde bu hafta; “tarihin kırıldığı üç güne” ışık tutan bir belgesel roman ve kültür tarihi üzerine bir deneme kitabının yanı sıra farklı alanlarda yazılmış 2 kurgu dışı kitap; kendini tanıma yolunda rehber niteliğinde bir kişisel gelişim kitabı ve kadınların hak mücadelesine dair bir araştırma kitabı yer alıyor. Ayrıca 8 yaş ve üzeri okurlarımız için hem eğlenceli hem de öğretici bir okuma sunan resimli hikâye kitabı ekledik listemize. 

Hadi o zaman, sizler için derlediğimiz bu haftanın yeni çıkan kitaplar listesine bir de birlikte göz atalım…

Avcıların Üç Günü: Bir “İhtilal” Düşünün Belgesel Romanı – Sevim Kahraman (Destek Yayınları)

Biyografik eserleriyle öne çıkan Sevim Kahraman, bu sefer okurlarının karşısına bir belgesel romanla çıkıyor. Türkiye’nin siyasi tarihinin kritik bir eşiği olan 9 Mart 1971 ile 12 Mart 1971 arasında geçen süreci ele alan Avcıların Üç Günü: Bir “İhtilal” Düşünün Belgesel Romanı, Destek Yayınları etiketiyle, okurlarını “tarihin kırıldığı bu üç günde” yaşananlara tanıklık etmeye davet ediyor. Siyasi ve toplumsal değişimleri tetikleyen bu dönemin atmosferine yakından bakma fırsatı sunan kitap, okurlarına dönemin önemli siyasi figürlerinin tarihte bıraktıkları izleri de takip etme imkânı yaratıyor. Siz de gerçek kişilere, olaylara ve diyaloglara dayanan siyasal bir belgesel roman okumak isterseniz Avcıların Üç Günü’ne bir şans verin deriz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Kitap Sevenler Cemiyeti – Halil Solak (Dergâh Yayınları)

Araştırma ve denemelerini kültür tarihi üzerine yoğunlaştıran Halil Solak’tan yepyeni bir deneme kitabı; Kitap Sevenler Cemiyeti: Kütüphaneler Aşklar ve Tesadüfler… Kitap, okurları kütüphanelere, kitapseverlere ve hatta bazen de sevmeyenlere dair ilginç detaylarla dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Dergâh Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Kitap Sevenler Cemiyeti, tarihin tozlu sayfalarına ışık tutarak kitapların, Osmanlı belgelerinin, el yazmalarının ve daha nicelerinin başına gelen ilginç hikâyeleri ve anekdotları anlatıyor. Siz de kitap konulu hikâyelere olduğu kadar kitapların kendi hikâyelerine de meraklıysanız Halil Solak’ın kaleme aldığı bu deneme kitabı tam da sizin aradığınız kitap olabilir. İster kitap kurdu olun ister kitaplarla çok aranız olmasın hiç bekletmeden bu hikâyelerin içine dalmak, sizlere kitaplara dair farklı bir bakış açısı kazandırabilir. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Yaşam Rehberi – Mikael Krogerus, Roman Tschäppeler (The Kitap)

The Kitap’tan doğruluk mu cesaret mi oyununun yerini almaya aday bir kitap geliyor. Yaşam Rehberi, çok satan Karar Kitabı’nın ortak yazarları olan Mikael Krogerus ve Roman Tschäppeler’den kışkırtıcı, düşündürücü, eğlenceli ve sır bırakmayan bir kişisel gelişim kitabı olarak okurlarını, kendilerini ve çevresindekileri daha iyi tanımaya davet ediyor. Anket niteliğindeki kitap, ister tek başınıza ister aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte cevaplayabileceğiniz çeşitli konulardaki sorularıyla size yaşam boyu rehber olmak için bekliyor. Sizin de sorulara dürüstçe cevap verme cesaretiniz varsa hem eğlenceli hem de düşündürücü bir okuma yapmaya ve doğru sorulan sorularla kendinize kimi zaman rahatsız edici kimi zamansa mutlululuk verici bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın. 

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Feminizm Hayırseverlik ve Vatanseverlik – Nicole A. N. M. Van Os (Alfa Yayınları)

Osmanlı İmparatorluğu’na doğru uzanıp kadınların hak mücadelelerine bir göz atmak kulağa nasıl geliyor? Osmanlı İmparatorluğu’ndaki kadınların yaşamları üzerine çalışmalarıyla bilinen akademisyen Nicole A. N. M. Van Os, kaleme aldığı Feminizm Hayırseverlik ve Vatanseverlik ile kadın örgütlenmelerine geniş bir perspektiften yaklaşıyor. Kitaba adını veren feminizm, hayırseverlik ve vatanseverlik kavramlarını alt başlıklarla inceleyen Van Os; sağlık, imalat, eğitim, yardım dernekleri, tarım, sanayi gibi çeşitli alanlarda örgütlenen kadınların motivasyonlarını ve sistemden talep ettiklerini araştırıyor. Siz de, ayrıntılı arşiv çalışmalarına ve teorik birikime dayalı farklı motivasyonlarla oluşan farklı örgütlenmelere dair bir okuma yapmak isterseniz Alfa Yayınları etiketiyle çıkan bu kitaba bir göz atabilirsiniz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Aksak Ördek ve Kör Tavuk – Ulrich Hub (Kuraldışı Yayınları)

Zekice yazılmış komik hayvan hikâyelerinin usta ismi Ulrich Hub’dan 8 yaş ve üzeri çocuk okurlara yeni bir resimli hikâye kitabı haberi daha geldi. Ulrich Hub, zengin hayal gücüyle Jörg Mühle’nin eğlenceli ve canlı çizimleri eşliğinde hayal etmenin gücüne, yalnızlığa, arkadaşlığa, cesarete ve iş birliğine dair sımsıcak bir hikâye anlatıyor. Kuraldışı Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Aksak Ördek ve Kör Tavuk, engel olarak görülen durumlara rağmen konfor alanının dışına çıkma cesaretinin önemini vurgularken çocuklara hem eğlenceli hem de farkındalık kazandıracak bir okuma sunuyor. Siz de bu iki kanatlı dostun macerasını merak ediyorsanız bu eğlenceli kitabın sayfalarında kaybolabilirsiniz.

Kitabın detaylı tanıtımını okumak için tıklayın.

Diğer yeni çıkan kitap tanıtımlarını okumak için tıklayın.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.