Bookinton

6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketinin ardından deprem bölgelerinde çadır kentler kurulmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, bu alanlarda bulunan çocuklar için yayıncılara ve kitabevlerine bölgeye ulaştırılmak üzere kitap ve kırtasiye malzemesi çağrısında bulundu. Bu kampanyaya destek veren yayınevi kampanyalarını ve diğer kitap kampanyalarını derledik.

Zeynep Ceren Burak

Çocukların düşlerine renkler yakışır. El birliği ile renklerini geri verebiliriz…

11 Şubat’ta Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrı ile gezici kütüphanelere katkı sağlamak amacıyla boyama kitabı, boyama kalemi, yapboz, okuma kitabı, eski veya yeni çocuk dergisi vb. malzemelere ihtiyaç duyduklarını duyurdu. Katkı sağlamak isteyen yayıncılar malzemeleri İstanbul’da yeni açılan Rami Kütüphanesi’nin Derleme Müdürlüğü’ne veya Ankara’daki Milli Kütüphane’ye gönderebilecekler.

Bu çağrıya yayınevleri, kitapçılar ve kütüphaneler kayıtsız kalmadı ve kampanyaya katılmaya başladılar. Yayınevlerinin duyurularını ve diğer kitap ve oyunca kampanyası duyurularını sizler için derledik.  

Sosyal Medya hesaplarından ve resmi internet sitelerinden yapılan bazı duyurular şöyle:

Can Yayınları, sosyal medya hesaplarından Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün gezici kütüphanelerine katkıda bulunacaklarını ve koordinasyonun daha yerleşik hale geldiği dönemde çocuklara yönelik kitap desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Penguen Kitabevi ve İthaki Yayın Grubu, yaptığı çağrıda kampanyaya destek olmak isteyenlerin 17 Şubat 2023 Cuma gününe kadar en yakınlarındaki Penguen Kitabevi mağazasına boyama kitapları, okuma kitapları, çocuk dergileri, kırtasiye malzemeleri (özellikle kuru boya, kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve benzeri malzemeleri ve temiz oyuncaklar) bırakabileceklerini duyurdu.

Alfa – Everest Yayın Grubu, Yayıncılar Birliği’nin çağrısına uyarak kitap kolilerini teslim etti ve bölgeye doğrudan iletmek üzere kitap kolisi hazırlamaya devam edeceklerini belirtti.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi çocuklar için kitap, kırtasiye, oyuncak, yapboz, oyun hamuru, boyama kitabı ve kalemi bağışlamak isteyenlere hafta içi 08.30-17.30, cumartesi 08.30-16.30 saatleri arasında kütüphanenin çocuk bölümüne bırakabileceklerini duyurdu.

Buraya tıklayarak kampanya duyurusunu inceleyebilirsiniz.

BKM Kitap, depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere “Sevgi Hareketi“ adlı bir kampanya başlattı. BKM’nin hazırladığı 75 TL’lik pakette oyuncaklı oyun hamuru seti, 6’lı pastel boya, boyama kitabı ve çocuk kitabı bulunuyor ve paket doğrudan AFAD’ın adresine yollanıyor.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi resmî sitesinde yeni ve kullanılabilir durumdaki oyuncak ve çocuklara yönelik kitapların, 09.00-20.00 saatleri arasında açık olan Genç Ofis’e teslim edilebileceği duyurdu. 

Ginko Kitap, deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılmak üzere 20 Şubat saat 19.30‘a kadar sosyal medya hesaplarından duyurulan ihtiyaçların yayınevine bırakılabileceğini duyurdu. Açık adres ve telefon numaraları duyuruda yer alıyor.


Gezici Kütüphaneler ulaşmaya başladı 

Bu vesile ile ilk gezici kütüphanelerin bölgeye ulaşmaya başladığını, Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesinin Malatya’daki çadır kentte diğer gezici kütüphanelerin, Atatürk Kız Anadolu Lisesi bahçesinde, Kongre ve Kültür Merkezi’nde ve Selçuklu Çadır Kenti’nde konumlandığı bilgisini de verelim.

Bir Yorum Bırakın

Epostanız gözükmeyecek.