Everest Yayınları, 1990 yılında Mehmet Faruk Bayrak tarafından kurulan Alfa Basım Yayın’ın bünyesinde 2000 yılında yayın hayatına başladı. Yayınevi Sadece Türkçe metinlerin yanında dünyanın bütün dillerinde üretilen ve öne çıkan kurgu ve kurgu dışı metinleri dilimize kazandırmayı hedefliyor.

Everest Yayınları’nın eserlerini bastığı öne çıkan dünya edebiyatı yazarları arasında Simone de Beauvoir, Ernesto Che Guevara, Lewis Carroll ve Oscar Wilde yer alıyor. Türk edebiyatının çağdaş ve klasikleşmiş önemli eserlerine de yer veren Everest Yayınları; Kemal Varol, Orhan Kemal, Aziz Nesin ve Orhan Veli Kanık gibi yazarların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

https://www.everestyayinlari.com/AnaSayfa

  • Yarın Yok – Ayşe Kulin

    Çağdaş Türk edebiyatının cesur, üretken ve bol ödüllü kadın yazarlarından Ayşe Kulin’in okuru uzak bir geleceğe taşıyıp sarsıcı gerçeklerle yüzleştiren yeni romanı Yarın Yok Everest Yayınları’ndan çıkarak raflardaki yerini aldı. 

  • Raziye – Melih Cevdet Anday

    Melih Cevdet Anday’ın Everest etiketiyle yayımlanan Raziye romanı, ideal dünyaya ulaşmak adına sarıldığımız fikirlerin ne kadar uygulanabilir ve öze uygun olduğuyla ilgili soru işaretleriyle dolu. Hepimizin kanıksadığı “mutlak” doğruları sorgulatması kitabın en can alıcı noktası. Benim için kitabın iz bırakan sorularından biri ise şu oldu: “Doğru, kesin doğru mudur?”

  • Kıskanmak – Nahid Sırrı Örik

    Nahid Sırrı Örik, Everest Yayınları etiketiyle yayımlanan kitabı Kıskanmak’ta edebiyatımızın nadir anti-kahramanlarından “çirkin ve geçkin kız” Seniha’nın, ağabeyine karşı yıllardır içinde biriktirdiği kıskançlık ile yaktığı intikam ateşinin, “güzel” yengesinin yasak aşkıyla harlanmış hikâyesi bize kötücül olmanın kişisel ve toplumsal nedenlerini sorgulatıyor.

  • Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok – Erich Maria Remarque

    Savaşın tam ortasından, yitirilen canların sadece sayıdan ibaret olduğu noktadan bir ses; Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok. Burhan Arpad çevirisiyle Everest Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Alman edebiyatının usta isimlerinden Erich Maria Remarque’ın tam anlamıyla ölümsüz eseri.

  • Gidersen Yıkılır Bu Kent – Ahmet Telli

    Everest Yayınlarının Açık Havada Şiirler serisinde yayımlanan, Ahmet Telli’nin seçme şiirlerinden oluşan Gidersen Yıkılır Bu Kent kitabını okuması olduğu kadar taşıması da kolay. Birçok kitabı ödül alan, şiirleri dergi ve gazetelerde yayımlanan Ahmet Telli’yi tanımak, tanıyanlar için de arada dönüp yeniden buluşmak için harika bir eser.

  • Hepberaber – Ece Temelkuran

    Siyasi ve sosyal düzlemde meydana gelen moral bozucu her olaydan sonra ümidini yitirip insana inancını sorgulayan ve “Umut var mı?” diye soranlar için Ece Temelkuran’ın Everest Yayınlarından çıkan Hep Beraber kitabı âdeta bir panzehir gibi.

  • Tiamat – İhsan Oktay Anar

    Soğuk ve karanlık dipler, boş ve anlamsızdı.” Yıl 1915, Osmanlı’ya ait bir Tahtelbahir, Mısır açıklarında Britanya gemilerini yok etmek üzere emir almıştır. Ancak saldırdıkları gemiden ganimet olarak aldıkları altın bir sandık onların sonunu mu getirecek?

  • Ölmeye Yatmak – Adalet Ağaoğlu

    Ölmeye yatmaktan ne anlıyoruz? Dünyadan elimizi eteğimizi çekip gerçekten de ölümü beklemek mi yoksa akan zamana dur deyip kısa bir molaya yatmak mı? İşte Aysel, ölmeye yatıyor ve bu sorunun cevabını arıyor.

  • Ülker Abla – Seray Şahiner

    Seray Şahiner’in son kitabı  Everest Yayınlarından çıktı. 2007 yılından bu yana öykü kitapları ve romanlarıyla toplumda özellikle kronikleşmiş kadın sorunlara dikkat çeken Şahiner, Ülker Abla kitabıyla hangi mesajı vermeye çalışıyor?

  • Ece Temelkuran – Bu da Geçer

    2016 yılından bu yana Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yaşayan gazeteci Ece Temelkuran’ın deneme kitabı ‘Bu da geçer’ Everest Yayınları tarafından yayımlandı. Türkiye’nin ve dünyanın son birkaç senesine ışık tutan kitap toplumun son dönemde yaşadığı sorunlara yaklaşımını değiştirebilecek mi?