Yeni Dünya Yeni Kurallar
Yazan: Yenal Bilgici
Düzenleyen: Setenay Vurdem
Yeni Dünya Yeni Kurallar kitabında, Vedat Milor ve Yenal Bilgici’nin derinlikli sohbeti, hızla değişen dünyada yeni kurallar ve yollar arasında nasıl seçimler yapacağımızı, insan olarak onurlu bir şekilde var olmayı sorguluyor.
Türü: Kişisel Gelişim
Yayın Tarihi: Eylül 2024
Kapak Tasarımı: Kutan Ural
Sayfa Sayısı: 272
Ebat: 13,5 x 21 cm
İnceleme
Yaşam Zevkine Ulaşmanın Bugünkü Yolları
Yenal Binici’nin sorup Vedat Milör’ün yanıtladığı Yeni Dünya Yeni Kurallar kitabı Kronik Yayınları aracılığıyla okurlarına ulaşıyor.
Sizi, söyleyecek sözü olanların bir araya geldiği ve bir yandan yiyip içerken bir yandan da derin sohbetlere daldığı masalara davet ediyoruz. Bu kez, Vedat Milor’un sofrasında oturuyorsunuz. Ancak bu defa menüde yemekler değil, hayatın içinden yaptığımız seçimler var.
Her gün, adeta bir menüden yemek seçer gibi hayatımıza yön veren kararlar alıyoruz. Ancak günümüz dünyasında bu seçenekler hiç olmadığı kadar çeşitlendi. Bildiğimiz yollar çıkmazlara dönüşürken, önümüzde yeni rotalar ve kurallar belirmeye başladı.
Vedat Milor, Yenal Bilgici ile yaptığı bu derinlikli sohbette, hızla değişen dünyaya nasıl ayak uyduracağımızı, geleceğimizi nasıl planlayacağımızı ve bu çağda insan olarak nasıl kalabileceğimizi sorguluyor.
Yeni kurallar, yeni yollar ve yeni yaşam kültürleriyle nasıl başa çıkacağız?
Binlerce seçenek arasından önceliklerimizi nasıl belirleyeceğiz?
Bu yaşamı kendimize ve başkalarına saygı duyarak, onurlu bir şekilde nasıl sürdürebiliriz?
Vedat Milor’un rehberliğinde, yaşam zevkine ulaşmanın yollarını keşfederken, siz de bir sandalye çekip bu keyifli sohbetin bir parçası olun.
Vedat Milor kimdir?
1955 İstanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi’nde okurken, okulun Türkiye birincisi olan masa tenisi takımında yer aldı. Dünya sinemasına da ilgiliydi. Onat Kutlar’ın başında bulunduğu Sinematek’e gelen her filmi izlemek için gerektiğinde demir parmaklıklardan atlayıp okuldan kaçardı. O sıralar biraz Marx okudu, “Her şeyin başı iktisat,” diye düşündü ve Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Üniversitedeyken aldığı politika ve sosyoloji derslerini iktisattan daha ilginç buldu ve yüksek lisansını politika sosyolojisi üzerine yapmaya karar verdi. Bu amaçla önce Londra’ya London School of Economics’de (LSE) okumaya gitti ama Berkeley burs olanağı sağlanınca doktora için Kaliforniya’ya taşındı. Doktorasını Sosyoloji Bölümü’nde Prof. Michael Burawoy ile yaptı. Dersler, tenis, tavla ve sinema dışında şarap sevgisi gelişti ve hiçbir tadımı kaçırmamaya çalıştı. Daha sonra hukuk okumaya karar verdi ve “The Order of the Coif” (yüksek başarı derecesi) üyeliğine de seçilerek 1998’de Stanford Üniversitesi’nden J.D. (juris doctor-hukuk alanında doktora öğrencisi) derecesi aldı. Silikon Vadisi’ndeki start-up’larda çalıştı. Daha sonra Georgia Tech Üniversitesi’nin Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi oldu. 2005’te Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak ders verirken o âna kadar hobisi olan gastronomi yarı mesleğe dönüştü ve Milliyet gazetesinde lokanta eleştirileri yazmaya başladı. O dönem gazetelerde şarap hakkında da yazmak mümkündü ve en çok bu yazılarından keyif alıyordu. NTV televizyon kanalında sekiz yıl boyunca Vedat Milor ile Tadı Damağımda programı yayımlandı. Bu arada NTV Yayınları’ndan İtalya: Lokanta ve Şarap Rehberi ve İstanbul: En İyi 100 Lokanta kitapları çıktı. 2021’de Gain Medya tarafından yayımlanan Vedat Milor ile En İyisi ve Sofrada Havan Olsun adlı yapımlarda yer aldı. Hâlen gastronomi yazılarına Hürriyet gazetesiyle Mizanplas.com ve Gastromondiale.com sitelerinde devam ediyor.
Diğer yeni çıkan kitaplar için tıklayın.
Yorumlar
Henüz Bir Yorum Yok