Stres ve Başaçıkma Yolları

Yayınevi:

Yazan: Prof. Dr. Zuhal Baltaş- Prof. Dr. Acar Baltaş

Düzenleyen: Zeynep Ceren Burak

Prof. Dr. Zuhal Baltaş ve Prof. Dr. Acar Baltaş tarafından beraber kaleme alınan Stres ve Başaçıkma Yolları -Hayatın zorlukları altında ezilmeden iyi yaşama kılavuzu, gündemimizden düşmeyen stresle mücadelede bir rehber niteliğinde. Kitap Doğan Kitap etiketi ile okuyucuyla buluştu.

Sitede Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2024

Ülke: Türkiye

Türü: Psikoloji

Yayın Tarihi: Ekim 2024

Okur Yaşı: Yetişkin

Editör: Sema Çubukçu

Kapak Tasarımı: Gökçen Yanlı

Sayfa Sayısı: 520

Ebat: 13.7 x 21

İnceleme

Mükemmelliğin dayatıldığı, günden güne hedeflerin arttığı, zamanın ise hızla tükendiği çağımızda stres sadece iş hayatında değil, gündelik hayatımızın her alanında başa çıkılması zor bir sorun. Bir çok kişinin yakından takip ettiği profesörler Acar ve Zuhal Baltaş, Doğan Kitap’tan çıkan yeni kitapları Stres ve Başaçıkma Yolları ‘nda bilimsel verileri tecrübeleri ile birleştirerek bizler için bir kılavuz sunuyorlar.  Adından anlaşılacağı gibi bu hayatın zorlukları altında ezilmeden iyi yaşama kılavuzu.

Kitap Tanıtımından

Yaşadığımız hayatı gereğinden fazla karmaşıklaştırıyor ve taşıyabileceğimizden fazla sorumluluk üstleniyoruz.

Zihnimizi yoruyor, bedenimizi tüketiyoruz; bunun sonucunda da kaygı, yetersizlik duygusu, yorgunluk, bozulan ilişkiler, yaşama isteğinde azalma, uykusuzluk, baş ağrısı ve tükenmişlik kaçınılmaz oluyor.

Oysa stres, her türlü başarının vazgeçilmez ilk adımı. Gerçekleşmesi mümkün olmayan stressiz bir hayatı beklemek yerine, stresle başaçıkma yöntemlerini uygulayarak zamanı düzenlemek, ilişkileri geliştirmek ve dürtüsel tepkiler yerine seçilmiş tepkiler vererek stresleri gelişme yolunda fırsatlara çevirmek mümkün.

Prof. Dr. Zuhal Baltaş ve Prof. Dr. Acar Baltaş’ın kaleme aldıkları Stres ve Başaçıkma Yolları, geçmişin bilgeliği ile güncel bilimsel verileri bir araya getiriyor. Stresle başaçıkmanın ötesine geçerek, hayatınızda denge ve huzuru nasıl yeniden inşa edebileceğinizi anlatıyor.

Stresin sizi yöneteceği değil, sizin stresi yönetebileceğiniz bir yaklaşım

Prof. Dr. Acar Baltaş kimdir?

Türkiye’nin ilk nöro-psikologlarından olan Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biridir. Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıtmıştır. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Acar Baltaş, doktora çalışmasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nöroloji Anabilim Dalı’nda yüksek beyin fonksiyonları konusunda yapmıştır. 1981’de klinik nörofizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru (M. Sc. Dr.), 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında da Profesör unvanını almıştır. 1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda çalışmıştır. 600.000 adetin üzerinde satışı yapılmış; bazılarının 40. baskıyı aştığı kitapların yazarıdır.

Prof, Dr. Zuhal Baltaş kimdir?

Prof. Dr. Zuhal Baltaş, İ.Ü. Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra, çalışmalarına İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında devam etti ve 1981 yılında Tıp Bilimleri Doktoru oldu. 1989’de uygulamalı psikoloji doçenti ve 1996’da Halk Sağlığı profesörü olan Baltaş, 1976’dan bu yana farklı yıllarda; Westminster Hastanesi’nde, Londra Üniversitesi St. George Tıp Fakültesi’nde ve University College London’da (UCL) araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 

Avrupa Sağlık Psikolojisi Topluluğu’nun (European Health Psychology Society) Türkiye delegesidir.

Ders kitapları ve akademik yayınlarının yanı sıra kurum ve birey gelişimi üzerine yazdığı birçok eseri bulunmaktadır. Yaşam öyküsü Gönül Bakay’ın kaleme aldığı Günümüz Türk Kadınlarından Başarı Öyküleri kitabında yer almaktadır.

Diğer yeni çıkan kitaplar için tıklayın.

Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın. 

Yorumlar (0)

Yorumlar

Henüz Bir Yorum Yok

Be the first to review “Stres ve Başaçıkma Yolları”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir