Paranın Psikolojisi – Morgan Housel

Kitap Yazarı:
Yayınevi:
İnceleme Editörü: Mürsel Çavuş
Webmaster

Skala Yayıncılık’tan çıkan Morgan Housel’in Paranın Psikolojisi, “Servet, açgözlülük ve mutluluk üzerine sonsuza kadar değişmeyecek dersler” kitabı paraya bakışınızı sonsuza kadar değiştirmeye aday. Hatta, “Keşke bu kitabı daha önce okusaydım, bugün bambaşka bir yerde olabilirdim,” diyeceksiniz.

Sitede Yayınlanma Tarihi: 1 Temmuz 2022

Orjinal Adı: Psychology of Money

Ülke: ABD

Türü: Kurgu Dışı

Okur Yaşı: Genel Okur Kitlesi

Hedef Kitle: Finansal okur yazarlığı merak eden herkes

Sayfa Sayısı: 312 Sayfa

Çevirmen: Canan Feyyat

Çeviri: ?

İmla: ?

Ebat: 14 x 21 cm

Kategoriler:

İnceleme

Paranın Psikolojisi kitabını okurken (çalışmak haricinde geliri olmayanlar için) yaşamımıza pranga vuran “para kazanma ve onu yönetme” üzerine bu kadar “düşünmemiş” olmamıza doğrusu çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Evet, son zamanlarda davranışsal ekonomi kavramını duyduk, psikolojimizin para kazanma ve harcama davranışımızı etkilediğini de biliyoruz ama hepsi bu!

Biz okullarımızda finansal okuryazarlık eğitimi görmedik. Bütçe nasıl yapılır? Nasıl tasarruf edilir? Bu birikimler ne zamana kadar saklanır? Birikimlerimizi nasıl değerlendirebiliriz? Parayı tutmak ve harcamak arasındaki denge nasıl kurulur? Muhtemelen bu işin eğitimini almadıysanız veya özel ilgi alanınızda değilse bu sorular sizin için de pek üzerinde durmadığınız şeyler olabilir ama bu soruları doğru ele almak tüm hayatımızı değiştirebilir.

Öncelikle Morgan Housel’e şapka çıkartmama izin verin. Kendisi The Collaborative Fund’ın ortağı ve The Motley Fool ve The Wall Street Journal’da eski bir köşe yazarı. Amerikan İşletme Editörleri ve Yazarları Derneği’nden iki kez En İyi İş Dünyası Ödülü’nü, New York Times Sidney Ödülü’nü kazanmış ve Gerald Loeb Seçkin İşletme ve Finans Gazeteciliği Ödülü için iki kez finalist olmuş. İnanın, bu kadar ödülü boşuna almamış. Kitap çok kolay okunuyor ve sürükleyici bir dille paranın psikolojisiyle ile ilgili aklınıza gelebilecek her sorunun cevabını veriyor. Tabii Canan Feyyat’ın nefis çevirisi ve Inveo Porföy’ün bu kitabı seçip Skala Yayıncılık ile iş birliği yaparak bize ulaştırması da teşekkürü hak ediyor.

Neden paranın psikolojisi?

Peki neden diğer kitaplar değil de bunu okuyalım sorusunu Inveo Portföy Genel Müdür Halim Çun sunuş yazısında yanıtlamış, “Warren Buffett, Charlie Munger, Howard Marks, Daniel Kahneman, Richard Thaler geleneğinden gelen Morgan Housel bu kitapta okura hakikaten başarılı bir bileşim sunuyor. Birincisi, davranışsal finansın bugüne kadar ortaya koyduğu teorileri, bulguları ve karmaşık kavramları, finansal kararlarımızı etkileyen önyargı ve yanlı davranış eğilimlerini ekonomist bakış açısıyla ele alıyor. İkincisi bütün bunları yatırımcı arka planıyla süzgeçten geçirerek, bilimsel çalışmalar ve istatistiklerle desteklenen pratik çıkarımlar sunuyor. Üçüncüsü, Wall Street Journal’in finans yazarı olarak, ele aldığı her konuyu uzak ve yakın tarihten gerçek hikâyeler ve anekdotlarla beslediği sürükleyici ve kolay kavranabilen anlatılarla çevirebiliyor.”

Bence Paranın Psikolojisi kitabı para ile yaşamınız arasındaki dengeyi kurmanıza çok katkı sağlayacak.

Siz bu kitabı okudunuz mu? En çok dikkatinizi çeken mesaj neydi? Yorumlarda paylaşır mısınız? 

Diğer kitap incelemelerini okumak için tıklayın. 

Yorumlar (0)

Yorumlar

Henüz Bir Yorum Yok

Be the first to review “Paranın Psikolojisi – Morgan Housel”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More Products