Gerçek adı Eric Arthur olan George Orwell 1903’te Hindistan’ın Bengal eyaletinde doğdu. Ailesiyle birlikte İngiltere’ye döndükten sonra öğrenimini Eton College’de tamamladı. 1922-27 yılları arasında Hindistan’da İmparatorluk Polisi olarak görev yaptı ama İmparatorluk yönetiminin iç yüzünü görünce istifa etti.

Orwell emperyalizme karşıydı, ırk ve kast ayrımından utanıyordu, yoksul insanlar ve dilencilerle bir arada yaşadığı bir dönemden sonra 1933’de edebiyat dünyasına ilk adımını attığı, Paris ve Londra’da Beş Parasızadlı romanını yayımladı. Kendisini sosyalist olarak görüyordu, 1937’de yoksul madencilerin hayatını anlattığı Vigan İskelesi Yolu’nu yazdı. İspanya Halk cephesinde faşizme karşı savaştı. 1950’de yayımladığı Bir Fili Vurmak adlı kitabı sömürge memurlarını eleştirdiği makalelerinden oluşuyor. Burma Günleri’yle İngiliz sömürgeciliğini dile getirdi. En çok tanınan romanı olan 1984 modern dünyayı protesto eden distopik bir bilim kurgudur. Hayvan Çiftliği ise ilk olarak 1945 yılında İngiltere’de yayımlandı ve 1966’da ise geçmiş tarihler için verilen Retro Hugo ödülünü aldı. George Orwell 1950 yılında Londra’da öldü.

Hayvan Çiftliği’ni yazma nedenini Orwell şu sözlerle anlatır:

On yaşlarında bir oğlan çocuğunun koca bir atı dar bir patika boyunca çekerek götürdüğünü ve hayvan sapmaya yeltendikçe kamçıyı bastığını gördüm. O anda, zenginler işçi sınıfını nasıl sömürüyorsa, insanların da hayvanları hemen hemen aynı biçimde sömürdükleri aklıma geldi. Oysa hayvanlar güçlerinin bir farkına varsa, üstlerinde hiçbir egemenliğimiz kalmazdı.