Bookinton Soruyor: Yayınevleri için 2022 Nasıl Geçti?
Yayıncılar açısından 2022’nin nasıl geçtiğini anlamak ve sektöre dair genel bir izlenim paylaşmak için bir anket hazırladık. Ekonomik krizden nasıl etkilendikleri, küçülmeye gidip gitmedikleri ve fuarlar gibi her konuda sorular yönelttik. 18 yayınevi sorularımızı samimiyetle yanıtladı. Gelin, yayınevlerinin durumuna yakından bakalım.Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Yurt Dışında Türkçe Kitap Bulmak Kolay mı Zor mu?
Yıl sonu yaklaşırken her sektör kendi açısından bir bilanço çıkarıyor. Bookinton olarak okurlar ve kitaplar ile ilişkili bir çalışma yapmak istedik. Bu sefer Türkiye dışında yaşayan, memleketin sadece havasına suyuna değil, kitabına da hasret kalanlarla konuştuk. Yurt dışında yaşayanlara Türkçe kitaplara nasıl ulaştıklarını sorduk. Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Bilim Kurgu Kitapları ve Fazlası: Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi
Bilim kurgu okumaya nereden başlamalı diye düşünüyorsanız sizi Türkiye’nin ilk bilim kurgu kütüphanesi ile tanıştıralım: Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi. Hafta içi her gün ziyaretçilerini kabul eden kütüphane, pek çok yazarı da ağırladığı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Üstelik İstanbul’da sessiz sakin yerler arayanlar için de birebir. Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Var: Holden Kitap
Okurlarımızı, henüz yolun başında olmasına rağmen kapak tasarımları ve yayımladıkları kitaplarla son zamanlarda dikkat çeken bir yayıneviyle tanıştırmak istiyoruz: Holden Kitap. Genç ve dinamik yapısıyla öne çıkan yayınevinin hikâyesini ve gelecek projelerini yayınevinin kurucusu Baran Güzel’e sorduk. İyi okumalar!Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Kadına Yönelik Şiddet ile Yüzleşmek: Ece Erdoğuş Levi
Dünya üzerinde milyonlarca kadın her gün kendilerine reva görülen kaderleri yenmek için savaşıyor. Ece Erdoğuş Levi, kadına yönelik şiddet karşısında çoğalan sessiz haykırışı duyuyor ve zamanın ruhunu yansıtan karanlık bir masal anlatıyor. Yazar ile Kafka Kitap tarafından yayımlanan Şehrazat’ın Son Sözleri kitabı ve yazma süreci hakkında konuştuk. Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Türkiye’deki Yayımcıların İmtihanı: Polisiye Edebiyat
Türkçe edebiyatta polisiye dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri şüphesiz A. Ömer Türkeş. “Türkiye’de iyi okuyucu krizi var,” diyen eleştirmen, yazar Türkeş ile yayın dünyasının durumunu ve polisiye türünün yayıncılıktaki yerini konuştuk. Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Nitelikli Yayıncılığı Dert Edinen Yeni Bir Yayınevi: İrene Kitap
Yayın dünyasındaki zor günler tüm yayınevlerini etkilese de bu kıyamette var olmaya çalışan yeni yayınevleri de var. İrene Kitap, ilk adımlarını krizin ortasında atmaya çalışan yayınevlerinden. Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Çeviker ile İrene Kitap’ın mutfağını konuştuk. İyi okumalar!Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Dünden Bugüne Nobel Edebiyat Ödülleri
Merakla beklenen 2022 Nobel Edebiyat Ödülü Annie Ernaux’ya verildi. “Kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarmadaki cesareti ve klinik duyarlılığı için” ödüle layık bulunan Fransız yazar vesilesiyle daha önce Nobel alan yazarları ve eserlerini anımsamak istedik. Eğer siz de hangi yazarlar Nobel aldı diye merak ediyorsanız yazımıza buyurun.Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu İçin Kitap Önerileri
Elinize kitabı alıyorsunuz ve birkaç sayfa sonra kendinizi yemek yaparken mi buluyorsunuz? Tabletinizden e-kitap okurken bir anda kendinizi kedi videoları izlerken mi yakalıyorsunuz? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşıyorsanız yani DEHB’liyseniz kitaplarla ilişki kurmanız zorlaşabilir. Yalnız değilsiniz. Günnur Aksakal Baykan(Devamını Oku…)