22. Filmekimi’nde Kitaplar Hangi Filmlere İlham Oldu?
Sinemaseverler olarak heyecanla beklediğimiz, ülkemizde ilk gösterimi bu etkinlikle olacak bol ödüllü, önemli filmlerle dolu Filmekimi zamanı geldi çattı. İKSV’nin katkılarıyla 13-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Filmekimi’nde kitaplardan uyarlanan filmlere kısaca göz attık. Dilek Aygün(Devamını Oku…)
Rutini Disiplin Üzerine Kurulu Bir Çevirmen: Duygu Akın
Duygu Akın ile çevirmenlik kariyerindeki yolculuğunu, kurgu ve kurgu dışı çeviri yaparken dikkat ettiği noktaları, gelecek kitap projelerini konuştuk. Çevirisini yaptığı kitapların yazarlarıyla iletişimini, genç meslektaşlarına tavsiyelerini ve fazlasını söyleşimizde bulabilirsiniz.Dilek Aygün(Devamını Oku…)
Günümüzde Polisiye Edebiyatın Gizli Güçleri
Türk edebiyatında polisiye kavramı son yıllarda ilk uluslararası festivali, ödüllü roman/öykü yarışmaları, polisiye dergileri ve Polisiye Yazarlar Birliği POYABİR’in çalışmalarıyla gittikçe zenginleşen bir edebiyat türü hâline geldi.Dilek Aygün(Devamını Oku…)
Harf Devriminden Günümüze Polisiye
İlk Türk polisiye romanın yazılması üzerinden 138 yıl geçti. Bu süre içinde edebiyatın tartışmalı bir kolu olarak dışlanmasına rağmen sıkı bir okur kitlesi kazanan polisiye romanlarda, suç ve suçlu profilleri dönemin koşullarına göre şekillendi. Dilek Aygün(Devamını Oku…)
Başkomser Nevzat Serisinden Kavim Filme Uyarlanıyor
Ahmet Ümit’in Kavim romanı film uyarlaması için, yönetmen Veli Çelik’le ilerlendiği haberinin medyamızda yer almasıyla hepimizde heyecanlı bir bekleyiş de başladı. Bu haberin ardından yönetmenliğin yanı sıra projenin senaristliğini de üstlenerek kariyerinde bir ilke imza atan Veli Çelik’e merak ettiklerimizi sordum.Dilek Aygün (Devamını Oku…)
Türk Edebiyatında Polisiye Romanlar
Bazen kaybolan bir elmas gerdanlığın bazen bir katilin peşindeydik. Burjuva dedektiflerden daha “bizden” dedektiflere hatta siber suçlar peşinde özel birimlere kadar çeşitlenen Türk polisiyesine bir göz atmaya ne dersiniz? Gelin, ilk Türk polisiye romanın yazılması üzerinden 138 yıl geçmişken polisiye dünyasına bakalım.Dilek Aygün İlk Türk polisiye romanın yazılması üzerinden 138 yıl geçti. Bu süre içinde edebiyatın tartışmalı bir kolu olarak dışlanmasına rağmen sıkı bir okur kitlesi kazanan polisiye romanlarda suç ve suçlu...
Yazıya Gitİlker Canikligil’den “Anti Self Help” kitabı mı? Olmaz Öyle Saçma Şey!
İlker Canikligil’in FluTV’ye gelene dek yolculuğu “Çok Yönlü” kitabında David Epstein’in: “Farklı yollarla ilgilenerek yolunu geç bulanlar daha yaratıcı oluyor.” tanımını hatırlattı bana. İlker Hoca ile bu yolculuğa kitapların etkisini ve meslek yolculuğunu konuştuk.Dilek AygünYönetmen, eğitimci, fotoğrafçı ve içerik üreticisi İlker Canikligil aklına koyduğunu yapan bir isim. Kısa zaman içinde yeni kitabının imza günü için bir araya gelmemiz de çok olası bir durum. Hangi konuya heyecan duysa hakkını vererek...
Yazıya GitEdebiyat Dünyasının Ukrayna’ya Desteği Büyüyor
Rusya’nın Ukrayna’yı işgale girişmesiyle pek çok ülke Ukrayna’ya destek verdiğini açıkladı. Ukraynalı kültür elçilerinin dünya genelinde yaptıkları boykot çağrısına destek veren pek çok yazar ve yayıncı Rusya ile iş birliklerini masaya yatırdı.Dilek Aygün(Devamını Oku…)